Schroefdraadfrezen ligt voor de hand • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schroefdraadfrezen ligt voor de hand

De nieuwe serie CoroMill Plura kleine schroefdraadfrezen van Sandvik zijn ontwikkeld voor toepassing in de medische sector. Deze gereedschappen kunnen rechts en links draadfrezen in materialen met een hardheid van maximaal 63 HRc van M1,6 tot M12. UNC- en UNF-type schroefdraadfrezen zijn ook verkrijgbaar (foto: Sandvik)

Als werkstukken complexer worden en van moeilijker verspaanbare materialen zijn gemaakt, ligt het frezen van schroefdraad voor de hand. Vooral vanwege de hoge proceszekerheid én het feit dat een eventueel afgebroken frees zich gemakkelijker laat verwijderen dan een afgebroken tap. Draadfrezen biedt echter nog meer voordelen.

Als schroefdraad in een werkstuk nodig is, leiden meerdere wegen naar Rome. En dat zal ook wel zo blijven, zeggen de leveranciers van precisiegereedschappen. Allen hebben ze volhardmetalen draadfrezen in hun programma, een alternatief voor het draadtappen. Beide gereedschappen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is uiteindelijk de applicatie die de keuze bepaalt.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven