Ga naar hoofdinhoud

Schop in de grond voor eerste Belgische locatie 247TailorSteel

247TailorSteel is officieel gestart met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit in het Belgische Hooglede, nabij Roeselaere. “Met de bouw van onze nieuwe vestiging in Hooglede versterken we onze positie in de markt en brengen we meer mogelijkheden voor onze klanten in België en Noord-Frankrijk.”, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Tijdens het officiële programma is daadwerkelijk de schop in de grond gezet. Dat gebeurde in aanwezigheid van Frederik Demeyere, aankomend burgemeester van Hooglede, CEO 247TailorSteel Carl Berlo, oprichter van Vulsteke bedrijfsgebouwen Luc Vulsteke en COO 247TailorSteel Frank Gelen (op de foto van links naar rechts) .

Volledig eigen machinepark

Op een productieoppervlakte van 17.000 m2 zullen gefaseerd 12 lasersnijmachines, 10 buislasers en 12 kantbanken worden geïnstalleerd. Daarmee profiteren de klanten van 247TailorSteel in België en Noord-Frankrijk van nog betere service en nog snellere levering, stelt het bedrijf.

“247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Dankzij ons zelfontwikkelde Sophia-portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, ontvangen zij binnen één minuut een offerte én krijgen zij hun producten binnen 48 uur geleverd”, aldus Berlo.

Grote trouwe klantenkring in België

247TailorSteel is toonaangevende ‘slimme’ fabrikant voor op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Het bedrijf is sinds de oprichting in 2007 pionier in de markt en beschikt ook in België over een grote trouwe klantenkring.

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in België en Noord-Frankrijk te verhogen.

Nieuwe werkplekken in de regio

Ook wil het bedrijf het doel verwezenlijken om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen. “De nieuwe productiefaciliteit in Hooglede is wederom een mooie mijlpaal en grote stap in deze richting”, aldus het bedrijf.

Door de bouw van de fabriek worden in het regio uiteindelijk 250 nieuwe werkplekken gecreëerd. “Met de nieuwe productiefaciliteit zal hier een toekomstgerichte industriële vestiging ontstaan. 247TailorSteel zal zo een toegevoegde waarde zijn voor Hooglede en de regio”, zegt Demeyere.

247TailorSteel

247TailorSteel heeft in totaal meer dan 700 medewerkers en meer dan 30.000 klanten. Vorig jaar werd een omzet van 160 miljoen euro behaald.

Het bedrijf heeft 185.000 m2 locatieoppervlakte op 6 locaties: Varsseveld (Nederland), Oyten (Duitsland, bij Bremen), Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf) en Langenau (Duitsland, tussen Stuttgart en München), Hooglede (België). In het Nederlandse Oud Gastel is nog een vestiging in aanbouw.

De vestiging in Hooglede zal naar verwachting in het najaar van 2023 volledig operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven