Schneeberger nieuwe voorzitter Cecimo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schneeberger nieuwe voorzitter Cecimo

Hans-Martin Schneeberger.

Dr. Hans-Martin Schneeberger is voor een periode van 2 jaar de nieuwe voorzitter van Cecimo. Hij is gekozen in Brussel, tijdens de algemene vergadering van Cecimo. Tijdens zijn termijn zal hij zich vooral richten op het vaststellen van wereldwijde standaarden en het gebruik van kunstmatige intelligentie. Schneeberger is de opvolger van dr. Roland Feichtl.

Cecimo en haar leden moeten nationale en Europese instellingen duidelijk maken dat de industrie van vitaal belang is voor de toekomstige ontwikkeling van Europa. Dat stelt de Europese organisatie van fabrikanten van bewerkingsmachines en aanverwante productietechnologieën.

Duurzaamheid

Volgens de nieuwe Cecimo-voorzitter evolueert de wereld rond 3 dimensies van duurzaamheid. Het gaat om duurzaamheid van economie, milieu en samenleving.

“Cecimo kan een cruciale rol spelen in de uitdagingen van vandaag, zoals circulaire economie en digitalisering”, zegt Schneeberger. “We kunnen helpen bij het definiëren van normen voor nieuwe technologieën op basis van onze waarden en ethiek, zoals bij kunstmatige intelligentie. “Europa moet de race op wereldniveau leiden, zodat onze voorschriften het voorbeeld voor anderen zijn.”

‘Luister ook naar klanten/gebruikers’

Schneeberger stelde ook dat de Europese organisaties de rol van industrieën, zoals die van  fabrikanten van bewerkingsmachines, moeten waarderen bij het opstellen van cruciale dossiers. Met betrekking tot kunstmatige intelligentie dienen de EU-vertegenwoordigers hun visie te verbreden en verschillende perspectieven waarderen, niet alleen die van grote technologiebedrijven.” 

Hij stelt dat dit soort bedrijven in veel gevallen leveranciers aan de Cecimo-leden zijn. “Wij zijn dus de klanten en gebruikers. Dus waarom zou de Europese Commissie relevante kwesties uitsluitend met de leveranciers bespreken als zij een goed onderbouwde discussie met de gebruikers kunnen voeren?”. Onder zijn voorzitterschap wil Cecimo de stem van de industrie zijn in de definitie van één digitale markt.

Hans-Martin Schneeberger

De Zwitser Dr. Hans-Martin Schneeberger (1955) is sinds 2003 voorzitter van de raad van bestuur van Schneeberger Holding AG. Tussen 1993 en 2018 was hij CEO van het bedrijf en tussen 1988 en 1993 managing director en hoofd marketing en verkoop van Schneeberger AG. Van 1985 tot 1988 was Schneeberger account- en projectmanager bij een in Europa gevestigd managementadviesbureau.

Sinds 2007 is hij lid van het bestuur van Klingelnberg AG, terwijl hij van 2008 tot 2018 bestuurslid was van Unitectra AG. Hij was ook voorzitter van het bestuur van Unitectra AG tussen 2014 en 2018. Daarvoor was hij voorzitter van het bestuur van Inspire AG. Schneeberger was lid van de raad van bestuur van Swissmem en was jarenlang afgevaardigde bij Cecimo.

Hij promoveerde aan de Krannert Business School, aan de Purdue University USA in 1984 en deed van 1984 tot 1985 mee aan een loopbaantraject naar assistant professor aan de Ross Business School aan de University of Michigan. Eerder ontving hij een BSc in Werktuigbouwkunde in Zwitserland.

Lees ook:

‘Europese machinebouwer heeft sterke basis’ (10 december 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven