Scheepsbouw zet deze week deuren open • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Scheepsbouw zet deze week deuren open

De Week van de Scheepsbouw zorgt voor diverse scheepsbouwgerelateerde activiteiten en open dagen tussen 27 tot en met 31 maart 2006. Bedrijven, politici, vakbonden en brancheorganisaties brengen de scheepsbouw tijdens deze week onder de aandacht. Deze week wordt in heel Europa georganiseerd met activiteiten in verschillende landen.

De week wordt op 27 maart 2006 met een conferentie geopend bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam, waar diverse sprekers zullen aangeven hoe zij de toekomst zien en hun visie geven op de thema’s Scholing, Samenwerking, Internationalisering en Innovatie. Aan het woord komen onder andere de heer C. van der Knaap (staatssecretaris van Defensie), mevrouw drs. C.M. Wortmann (lid Europees Parlement CDA), J. Kamminga (voorzitter Vereniging FME-CWM), J. Jongejan (voorzitter CNV BedrijvenBond) en H.T. van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten).

Diverse werven en maritieme toeleveranciers organiseren tijdens de week open dagen om jongeren voor de sector te interesseren. Zo kunnen scholieren op 28 maart een bezoek brengen aan IHC Holland Merwede en Merwede Shipyard, op 29 maart stellen Alblasserdam Yachtbuilding, Amels, Scheepswerf De Kaap, De Vries Scheepsbouw, eL-Tec, Rhebergen Composiet Constructies, Scheepswerven Gebr. G. & H. Bodewes, Schelde Marinebouw, Scheldepoort, Shipdock en Volharding Shipyards hun bedrijf open. Op 30 maart zijn er activiteiten bij Ajax Brandbeveiliging, Bakker Sliedrecht Electro Industrie, Damen Shipyards Gorinchem en Keppel Verolme.

De Nederlandse scheepsbouw staat er goed voor. De vraag naar nieuwbouwschepen en reparaties is groot door onder andere de wereldwijde veranderende vervoersstromen en een bloeiende wereldeconomie. Door congestie op de wegen zal het vervoer over water groeien en ook door de groeiende waterrecreatie zal de vraag naar schepen toenemen. Het grote werkaanbod moet natuurlijk ook uitgevoerd worden en daarom is de sector op zoek naar nieuwe arbeidskrachten.

De week wordt mogelijk gemaakt door de brancheverenigingen Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI), Holland Marine Equipment (HME), HISWA Vereniging, Nederlandse Jachtbouwindustrie (NJI) in samenwerking met CNV BedrijvenBond en FNV Bondgenoten, Stichting Nederland Maritiem Land, bedrijfsleven en opleidingsinstituten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven