Schaeffler opent nieuwe fabriek Tsjechië • Metaal Magazine
Nieuws

Schaeffler opent nieuwe fabriek Tsjechië

De openingsceremonie (foto's: Schaeffler).

Schaeffler heeft in Tsjechië een nieuwe productielocatie geopend. Daarmee versterkt de Schaeffler Group de koers voor groei in Oost-Europa. Met de nieuwbouw is een investering van 100 miljoen euro gemoeid. 

In de fabriek in Svitavy worden voornamelijk thermische managementmodules geproduceerd, die zowel in verbrandingsmotoren als in mobiliteitsconcepten van de toekomst kunnen worden toegepast.

Thermische managementmodule van Schaeffler.

Een thermische managementmodule regelt de temperatuur van de motor nauwkeurig. Hierdoor wordt op een energiebewuste en snelle manier het ideale temperatuurvenster voor motor en transmissie bereikt. Het resultaat is minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot en dus zuiniger auto’s

Nieuwe banen

De nieuwe fabriek zorgt voor zo’n 620 nieuwe banen in de komende 3 jaar. De bestaande fabriek in Lanškroun, nabij Svitavy, heeft al zo’n 280 personeelsleden in dienst. Over 3 jaar zullen in de regio dus in totaal 900 mensen bij Schaeffler werken. Hiervoor worden ook gekwalificeerde industrieel specialisten gezocht. De burgemeester van Svitavy is blij met de nieuwe banen, de mogelijkheden voor afgestudeerden en de nauwe samenwerking met scholen uit de regio.

De meeste investeringen gingen naar nieuwe machines, zowel in de bestaande fabriek in Lanškroun als in de nieuwe fabriek in Svitavy. Er is alleen al 18,5 miljoen euro geïnvesteerd in het opzetten van het nieuwe productiepand in Svitavy.

Dit jaar zullen nog eens zo’n 230.000 thermische managementmodules voor 3 grote autofabrikanten geproduceerd gaan worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven