Ga naar hoofdinhoud

Scansonic MI neemt eigen verkoopactiviteiten over

Scansonic MI reorganiseert de eigen verkoopstructuur. De Duitse specialist voor laserproducten in de metaalbewerking neemt sinds 1 juli zelf de leiding over de wereldwijde verkoopactiviteiten. Dat maakt dat de klantcontacten voortaan direct lopen via de eigen filialen en distributeurs.

De fabrikant van laserbewerkingsoptieken werkt sinds 1 juli met eigen filialen in zijn belangrijkste markten Duitsland, China en de VS.

Verkopen in Nederland worden verzorgd vanuit het hoofdkantoor in Berlijn. De verkoopactiviteiten in de rest van de wereld worden ondersteund door ervaren verkooppartners en distributeurs.

Het Scansonic verkoopteam is in de afgelopen maanden aanzienlijk uitgebreid en geherstructureerd om deze nieuwe regeling te ondersteunen.

Groeistrategie

Deze inspanningen maken onderdeel uit van Scansonic’s voortdurende groeistrategie. De producten van de onderneming voor lasergebaseerde metaalbewerking vereisen, volgens het bedrijf, intensief overleg en worden over het algemeen aangepast aan de individuele productieprocessen van elke klant.

“Met deze nieuwe structuur zijn we nu in staat om onze klanten rechtstreeks de technische kennis en service te bieden die ze nodig hebben”, licht Dr. Axel Luft, managing director Sales & Marketing bij Scansonic, de voordelen voor klanten toe.

‘Dicht bij onze klanten’

“Ons ervaren verkoopteam blijft dicht bij onze klanten over de hele wereld en werkt ook nauw samen met de Scansonic-specialisten van de productteams en de applicatielaboratoria.”

Luft sprak zijn dank uit aan de voormalige verkoop- en servicepartner, Abicor Binzel, voor hun jarenlange samenwerking.

Onderdeel B.I.G.

Scansonic, met het hoofdkantoor in Berlijn, biedt systemen en oplossingen voor laserlassen, lasersolderen, lasersnijden en laserharden, evenals optische sensoren en procesbewakingssystemen.

De producten worden vooral gebruikt in de autotechniek, de constructie van spoorwegvoertuigen en in de elektrische energietechniek. Scansonic MI is de wereldmarktleider op het gebied van lasersystemen voor de carrosseriebouw.

Het bedrijf maakt deel uit van de Berlin.Industrial.Group. (B.I.G.), dat het hoofdkantoor eveneens in Berlijn heeft en in totaal ongeveer 300 werknemers telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven