Sandwichpanelen en roosters zagen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sandwichpanelen en roosters zagen

Emapp introduceert een nieuwe bandzaagmachine voor het zagen van sandwichpanelen en roosters tot een maat van 1250 mm x 300 mm. Deze hydraulische semi-automatische machine heeft als basis het betrouwbare concept van de zware staalgelaste zaagbeugel welke langs dubbele lineairgeleidingen naar beneden komt.

De beugel is onder een hoek geplaatst zodat tijdens het zagen niet alle tanden gelijktijdig in hetzelfde vlak staan. Het zaagblad heeft een hoogte van 34mm wat ten goede komt van een rechte zaagsnede. Tijdens het zagen wordt het materiaal over de volle breedte van boven af geklemd met hydraulisch bediende stempels en de machine is voorzien van een variator voor regeling van de zaagsnelheden. Met deze machine kan op een eenvoudige manier een paneel of rooster keurig recht en snel worden afgekort.

 

Emapp heeft ruim 30 ervaring met de bouw van lintzaagmachines en levert naast de standaard machines diverse speciale modellen vooral voor het zagen van pijpen en buizen. Dit Italiaanse merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door Eijerkamp Techniek uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven