Nieuws

Sandvik verbetert afsteken

Sandvik Coromant heeft een nieuw snijblad gelanceerd voor zijn CoroCut QD afsteeksysteem. De aangepaste richting van de resulterende snijkracht zorgt, in combinatie met de nieuwe procesmethodologie, voor een substantiële verbetering van de stabiliteit van het gereedschap. Ook zijn er een verbeterde productiviteit, verbeterde oppervlaktekwaliteit en lagere geluidsniveaus. Dat meldt de specialist in snijgereedschap en gereedschapssystemen,

Y-as afsteken is een nieuwe manier van afsteken. ​Bij conventioneel afsteken met gereedschappen op draaicentra en multi-taskmachines vormt de mogelijkheid van voedingsbeweging in het XZ-vlak een inherente beperking. Bij het uitvoeren van afsteekbewerkingen loopt de resultante van de snijkrachten namelijk scherp gericht over de dwarsdoorsnede van het gereedschap. Dit resulteert in hoge belastingen en mogelijke vervorming.

In richting y-as

Technici van Sandvik Coromant hebben een oplossing voor dit probleem ontwikkeld, die gebruikmaakt van de mogelijkheden in moderne draaicentra en multi-taskmachines om het gereedschap in de richting van de y-as voort te bewegen.

In het nieuwe concept wordt het bovenvlak van de wisselplaat parallel aan het uiteinde van het afsteekblad geplaatst, zodat de wisselplaatzitting als het ware 90° linksom wordt gedraaid. Het nieuwe afsteekblad snijdt zich een weg door het werkstuk met zijn voorkant, waarbij de resultante van de snijkrachten grofweg overeenkomt met de lengteas van het afsteekblad.

Het nieuwe snijblad voor y-as afsteken verbetert de gereedschapsstabiliteit aanzienlijk, dankzij de aangepaste richting van de resulterende snijkracht (foto’s: Sandvik Coromant).

‘Kritische belasting verdwijnt’

Uit FEM-analyse blijkt dat hierdoor de bij conventionele bladen gebruikelijke kritische belasting verdwijnt en de stijfheid van het blad zesmaal zo hoog wordt als die van standaarduitvoeringen. Dankzij de grotere stijfheid kunnen klanten de voedingssnelheden verhogen óf een grotere uitsteeklengte toepassen, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit.

Als y-as afsteken wordt toegepast in draaicentra, zijn de grootste voordelen hogere productiviteit en grotere betrouwbaarheid van het proces. Voor gebruikers van multi-taskmachines bieden y-as afsteekbladen een grotere toegankelijkheid en de mogelijkheid om grotere diameters te bewerken.

‘Potentieel maximaal benut’

Een pre-test bevestigde zelfs een toename van 50% van de uitsteeklengte van een conventionele staaf met een diameter van 120 mm wanneer afgestoken werd met een wisselplaat met maximale voedingscapaciteit. Hierdoor kon het potentieel van de machine maximaal worden benut. Bovendien werd een productiviteitstoename van 300% bereikt zonder dat de betrouwbaarheid van het proces in gevaar kwam.

Tijdens een testcase bij een klant werd het lintzagen van een Inconel-staaf met een diameter van 180 diameter vervangen door y-asafsteken. Dit leidde tot een aanzienlijke productiviteitsstijging vanwege veel kortere bewerkingstijden.

Zelfde programma

Een ander voordeel van y-as afsteken is dat het minimale aanpassingen vergt ten opzichte van standaardproductieconfiguraties. Bovendien kan voor alle componenten hetzelfde programma worden gebruikt.

Ook zijn er vrijwel geen extra gereedschapskosten, omdat gebruik kan worden gemaakt van bestaande CoroCut QD-gereedschappen. Bovendien kunnen er grote tijdsbesparingen worden geboekt wanneer het werkstuk aan beide kanten is ingeklemd omdat tijdens het afsteken geen andere bewerkingen mogelijk zijn.

Diverse breedtes/lengtes

De nieuwe CoroCut QD-bladen zijn leverbaar in breedtes van 3 en 4 mm. De uitvoeringen in de standaardlengtes (in breedtes van zowel 3 als 4 mm) zijn geschikt voor afsteekdiameters tot 120 mm. Bovendien is er een extra lang, 4 mm breed blad leverbaar voor afsteekdiameters tot 180 mm.

De nieuwe bladen kunnen worden gebruikt in combinatie met conventionele CoroCut QD-bladadapters en wisselplaten.

Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven