Sandvik neemt Miranda Tools over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sandvik neemt Miranda Tools over

Dormer Pramet, een divisie binnen Sandvik Machining Solutions, heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten van het Indiase Miranda Tools. Het gaat om de productie van hogesnelheidstalen (HSS) en volhardmetalen ronde gereedschappen. De partijen zijn overeengekomen, de aankoopprijs niet bekend te maken.

“De overname sluit aan bij de focus van Sandvik Machining Solutions om ons aanbod aan rond gereedschap te versterken”, zegt Lars Bergström, president van Sandvik Machining Solutions.

“Het voegt tegelijkertijd een grotere productiecapaciteit en flexibiliteit toe om de groei op lange termijn te ondersteunen.”

Betere aanwezigheid Azië

De overname verruimt het productaanbod van Dormer Pramet. Ook wordt door de overname een betere aanwezigheid mogelijk in belangrijke markten als India, China en Zuidoost-Azië, aldus het bedrijf.

Miranda Tools uit India behaalde in 2019 een omzet van ongeveer 200 miljoen SEK (bijna 19 miljoen euro) en ongeveer 580 medewerkers.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 worden afgerond. Het zal een beperkte impact hebben op de winst per aandeel van Sandvik. De overname is afhankelijk van de relevante wettelijke goedkeuringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven