Ga naar hoofdinhoud

Sandvik introduceert GC4325 wisselplaat

Tijdens de EMO 2013 in Hannover (D) presenteerde Sandvik op een persconferentie het nieuwe GC4325 wisselplaatje voor het draaien van staal. Bijzonder is de techniek die in de coating van de plaat is verwerkt.

De GC4325 snijplaat van Sandvik was uitgerust met een nieuw ontwikkelde coating die Sandvik Inveio (unidirectional crystal oriëntation) noemt. Dankzij deze techniek weet Sandvik de atomen in de CVD coating te herstructueren zodat deze allemaal in dezelfde richting gaan staan. Hierdoor worden atomen dichter op elkaar gepakt waardoor de snijkant van het wisselplaatje sterker wordt. Een bijkomend voordeel is dat warmte sneller over de lengte van de atoom afgevoerd kan worden naar het kristalrooster. Alles bij elkaar zorgt dit voor een standtijd die drie keer langer is als voorheen.

EMO width =

De GC4325 is gemaakt van een grote hoeveelheid gerecycled hardmetaal. Dit maakt het gereedschap in combinatie met de verlengde standtijd erg duurzaam (foto: Tim Wentink)


Inveio width =

De bovenste afbeelding laat zien dat de atomen bij een conventionele coating door elkaar zijn geplaatst. De afbeelding daaronder laat duidelijk zien dat de atomen in de nieuwe Inveio coating netjes naast elkaar zijn gerangschikt (foto: Sandvik)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven