Sandvik freest titaan met lange snijkant • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sandvik freest titaan met lange snijkant

Juist de eigenschappen die titaan zo geliefd maken bij vliegtuigontwerpers, bezorgen metaalbewerkers slapeloze nachten. Daarom is het nodig om de bewerkingstechnieken voor titaan te verbeteren. Ook omdat de titaanlegeringen van de laatste generatie, zoals Ti-5553, nog moeilijker te bewerken zijn dan Ti6Al4V.

De bijzonder gunstige gewichtsterkte-verhouding van titaan betekent dat de keuze voor dit materiaal voor een toenemend aantal luchtvaartcomponenten voor de nabije toekomst is verzekerd. De uitdaging bij titaanlegeringen als Ti-5553 is dat het gereedschap zorgvuldig moet worden uitgekozen.  Die keuze moet  gebaseerd zijn op factoren zoals het beperken van de snijsnelheden, het gebruik van scherpe snijkanten, de juiste voedingssnelheid en het koelmiddel moet onder hoge druk toegevoerd worden voor een optimale spaancontrole.  Lees hier meer in een artikel in ons digitale archief.

Frezen titaan Sandvik CoroMill 690

De CoroMill 690 is verkrijgbaar in diameters van 50 mm tot 100 mm met twee wisselplaatgroottes: iC 14 mm voor grotere diameters en iC 10 mm voor kleinere diameters en dichte vertanding op grotere diameters voor 2D-profielfrezen. Het wordt aanbevolen een SL-geometrie te gebruiken en hardmetaalkwaliteit GC1030 en GC2040 (foto’s: Sandvik)

 

CoroMill 690 frees

De nieuwe CoroMill 690 frees van Sandvik Coromant is op basis van deze overwegingen ontwikkeld. Het is een frees met lange snijkanten die speciaal werd ontwikkeld voor het hogesnelheidsfrezen van titaan.  In het bijzonder voor bewerkingen als 2D-profielfrezen, circulaire interpolatie vanuit voorgeboorde of -gevormde 2D-uitsparingen en het frezen van opstaande kanten.

 

Piramide

Een van de vele hoofdkenmerken van CoroMill 690 is de nieuwe zitting van de iLock piramide-wisselplaat, waardoor deze uitermate bestand is tegen axiale snijkrachten. Dit is volgens Sandvik dé achilleshiel van andere langesnijkantfrezen die momenteel op de markt zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven