Nieuws

Samenwerking Hexagon met Ontdekfabriek

Hexagon Manufacturing Intelligence gaat samenwerken met de Ontdekfabriek in Eindhoven. Met deze sponsorovereenkomst wil het bedrijf elk kind zijn of haar passie voor onderzoeken, ontwerpen, techniek en innovatie laten ontdekken.

De Ontdekfabriek, gevestigd op Strijp S op een voormalige Philips-locatie in Eindhoven, vierde in 2019 haar 10-jarig bestaan. Het laat kinderen en jongeren hun affiniteit met techniek, design en innovatie ontdekken. Met technici en creatieven fabriceren en exposeren zij hun eigen innovaties.

De sponsorovereenkomst past naadloos in het beleid van Hexagon Manufacturing Intelligence waarbij continue verbeteringen van bestaande technieken, werkwijzen en producten centraal staan.

“Hoogwaardige technologische (door)ontwikkelingen ontstaan nooit zomaar. Ze ontstaan doordat gepassioneerde techneuten zich hier dag en nacht vol overgave voor inzetten”, aldus Ankie Janssen van Hexagon Manufacturing Intelligence.

‘Menselijke rol’

“Hoewel het wel eens lijkt dat techniek vooral bestaat uit vergaande automatisering en de menselijke rol steeds kleiner wordt is niets minder waar. Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijkse leven en de basis van al deze technieken ligt nog altijd bij de menselijke handen en het menselijke brein die dat ontwikkelt.”

“Juist hiervoor is het van cruciaal belang dat we de aandacht blijven houden voor het enthousiasmeren van de jeugd voor techniek”, vertelt Janssen. “Want hoe basaal het ook klinkt: de jeugd heeft de toekomst en zonder de instroom van nieuwe generaties met nieuwe visies en ideeën zal de techniek stil komen te staan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven