Samenwerking Greenock met Post en Dekker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Greenock met Post en Dekker

Greenock CAD Service, dat totaaloplossingen biedt op het gebied van CAD/CAM-systemen, is een samenwerking gestart met ingenieursbureau Post en Dekker, engineering consultants voor de OEM-markt. Doel van de samenwerking is de implementatie van nieuwe productconfiguraties met behulp van Tacton-software bij klanten te optimaliseren.

Post en Dekker is gespecialiseerd in het structureren, integraal ontwerpen en borgen van complexe, configure-to-order productfamilies. Het bedrijf ondersteunt toonaangevende OEM-ers zoals Hoogovens en Stork Dairy Systems met het vergroten van hun bruto marge, het verkleinen van hun orderrisico’s en het verkorten van hun doorlooptijden. “Wij herstructureren productportfolio’s en het bijbehorende business process en richten ons daarbij op smart customization. Voor de borging van de nieuwe productregels maken we gebruik van Tacton-software. En voor de implementatie van die software gaan we samenwerken met Greenock CAD Service, dat de integratie met ERP-, PDM- en Sales-systemen verzorgt en de infrastructuur actueel houdt”, aldus Ir. Eric-Jan Dekker, medeoprichter van het Amsterdamse ingenieursbureau. “Greenock CAD Service is voor ons de beste partij om deze hoogwaardige kennis te koppelen aan ons specialisme.”

 

De keuze van Post en Dekker voor Tacton kwam tot stand na een zorgvuldige benchmark onder configuratiesystemen. “Met name functionaliteit als Integration, Optimization en Scalability zijn sterke eigenschappen van Tacton, dat zich bovendien goed leent om de nieuwe productregels van gewijzigde supply chains te borgen.”

 

Engineeringtijd loopt terug

Volgens Onno de Rouw, Algemeen Directeur van Greenock CAD Service, past het partnership met Post en Dekker naadloos in de filosofie van Greenock dat samenwerking met specialisten extra toegevoegde waarde oplevert voor klanten. “Het rendement van het ingrijpende business process redesign zoals Post en Dekker dat ontwikkelt, neemt enorm toe als klanten kunnen beschikken over de juiste integratie met andere bedrijfssystemen. Zo kan niet alleen de engineeringtijd drastisch teruglopen, maar kunnen ook offertes van complexe configuraties veel exacter worden samengesteld en kan de klant uiteindelijk veel meer rendement behalen.

 

Onze ervaring met dit soort processen en in het bijzonder met behulp van de software van Tacton maakt dat klanten hun concurrentievoordelen sneller kunnen benutten. Post en Dekker bestrijkt het voortraject, Greenock CAD Service neemt de installatie van CAD/CAM-software, training, integratie en implementatie van de ict-infrastructuur voor haar rekening.”

 

Imagine Business Evenement

De samenwerking wordt ingeluid met het eerste van een aantal evenementen onder het motto: Imagine. Dekker:  “De ontwikkelingen in business process redesign gaan snel en de resultaten zijn soms verbluffend. Met Imagine willen we klanten, relaties en andere geïnteresseerden aantonen dat de resultaten van een andere benadering van het productieproces hun voorstellingsvermogen niet te boven gaat, maar werkelijkheid kunnen worden.”

Het Imagine Business Evenement vindt plaats op 29 september 2011 van 12.30 – 18.30 uur op een nader te bepalen locatie centraal in Nederland.

Aanmeldingen kan via: info@greenock.nl o.v.v. Deelname Imagine Business Evenement

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven