Samenwerking Boeing-Haimer uitgebreid • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Boeing-Haimer uitgebreid

Haimer Safe-Lock.

Boeing heeft de samenwerking met Haimer verder geïntensiveerd, door het gezamenlijke strategische partnerschap bij OMIC R&D te sponsoren. De samenwerking dateert al van 10 jaar geleden toen Haimer de Safe-Lock bij Boeing introduceerde.

De Duitse fabrikant van gereedschappen, gereedschapshouders en voorinstelapparatuur is met de sponsoring van het lidmaatschap van Omic R&D opgenomen in dit Oregon Manufacturing Innovation Center Research and Development. Daarmee is het aantal maakindustriepartners nu op 17 gekomen, samen met 3 openbare universiteiten uit Oregon.

Strategisch uitgebreid

De samenwerking tussen The Boeing Company en Haimer wordt strategisch uitgebreid tot een gezamenlijk lidmaatschap van de Omic R&D-instelling. Omic R&D wil via de gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten geavanceerde metaalproductietechnologieën ontwikkelen.

Expertisecentrum

Boeing heeft in Portland (Oregon) zijn expertisecentrum en belangrijkste productiefabriek voor machinale bewerking van zware metalen in Portland. Boeing Portland heeft daar ook een van de grootste bewerkingscentra van titanium ter wereld.

Incidenten

Daar werd Boeing voorheen voortdurend geconfronteerd met het feit dat snijgereedschap uit de houders getrokken werd. Dit zorgde voor veel dure afkeur. Na de implementatie van Safe-Lock van Haimer heeft zich in de afgelopen 10 jaar geen enkel uittrek-incident bij hun waardevolle componenten meer voorgedaan.

Standaard geworden

Het Safe-Lock-systeem is voor Boeing Portland de standaard geworden voor voorbewerkingen bij het frezen. Ook andere snijgereedschapmakers bieden deze technologie nu als standaardoplossing aan.

Eigen licentie

De Boeing-onderneming heeft zelfs van Haimer een licentie voor intellectuele eigendom, octrooien en handelsmerken gekregen om te kunnen reageren op verspaningsbehoeften voor deze innovatieve technologie.

Het partnerschap wordt strategisch versterkt door de investering en door de ondersteuning van Haimer als nieuw lid van OMIC. Haimer kan Omic R&D en zijn leden ondersteunen met moderne technologie en industrie 4.0-connectiviteitsoplossingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven