Ga naar hoofdinhoud

Salvagnini buigt met vloeibare tandheugel

De B3 Kinetic afkantbank die Salvagnini onlangs tijdens de EuroBlech gedemonsteerd heeft valt op door een bijzondere hydraulische aandrijving. Salvagnini spreekt van een ‘vloeibare tandheugel’: een aandrijving zonder olietank en smorende ventielen.

De hydraulische olie van de B3 Kinetic afkantbank functioneert als aandrijfelement zonder een hydraulisch systeem met een olietank of ventielen. De verplaatsing van de buigbalk wordt opgewekt met een toerentalgeregelde servomotor. Salvagnini karakteriseert dit aandrijfsysteem als een systeem dat de voordelen van elektrische én hydraulische aandrijvingen combineert. Ook omdat bij het dichtlopen van de afkantpers energie teruggewonnen wordt. Salvagnini levert deze afkantbanken met maximale perskrachten van 100 ton, 135 ton, 220 ton of 320 ton. 

 

B3 width =

De Salvagnini B3 Kinetic. In ons land worden de machine van Salvagnini op de markt gebracht door Flevo Trading uit Zeewolde. Voor meer informatie over deze afkantbank bekijk ook de video hieronder (foto: Salvagnini): 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven