Saffieren bescherming voor fiberlasers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Saffieren bescherming voor fiberlasers

Saffieren beschermruiten (foto: Venmark International).

Laser Research Optics heeft een lijn saffieren beschermruiten voor fiberlasers geïntroduceerd. Deze ruiten hebben volgens het Amerikaanse bedrijf een lagere bulkabsorptie en een 30 keer hogere thermische geleidbaarheid dan beschermglazen van kwarts.

De beschermruiten hebben met saffier een hardheid van 9 Mohs. Dat is na diamant het meest harde materiaal.

A/R-coatings

Het materiaal heeft aan beide zijden A/R-coatings voor een transmissie van meer dan 99,5% bij 1,6 micron en meer dan 80% bij 650-750 nm.

De saffierruiten verminderen de focusverschuiving en zorgen ervoor dat de kwaliteit van de stralen minder achteruitgaat. Ze zijn beter bestand tegen staalspatten, flitsen en vuil dan gesmolten siliciumdioxide, geeft Laser Research Optics aan.

Beschermschild

De saffieren fiberlaserruiten zijn volgens het bedrijf uitermate geschikt als schild tegen materiaal dat vrijkomt bij bewerkingen op 1064 nm snij- en laslasers. Ze verminderen het aantal benodigde lensveranderingen op hoogvermogenlasers van 4 kW en hoger en verlengen zo hun levensduur, stelt Laser Research Optics. De ruiten hebben een 10-5 scratch-dig afwerking en een 1/4 wavefront. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 0,5”en 2,0”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven