Safety freest met meer tanden tijdens EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Safety freest met meer tanden tijdens EMO

SideLok is de benaming voor een nieuw klemsysteem voor wisselplaten dat gereedschapleverancier Safety deze week tijdens de EMO Hannover 2011 in hal 6 (standnummer A36) demonstreert. Om de productiviteit van het verspanen te verhogen wil Safety met SideLok zoveel mogelijk snijkanten op een freeshouder monteren.

Meer wisselplaten op een freeshouder, meer snijkanten dus die beschikbaar zijn voor de verspaning, is een middel om bij het frezen de voeding te verhogen. Een hogere voeding heeft een positief effect op de verspaancapaciteit. Opvallend bij het SideLok-systeem van Safety is dat de wisselplaat geen doorgaand gat heeft: de wisselplaten worden zijdelings geklemd met een schroef. Volgens Safety is het op deze manier mogelijk om het aantal tanden van een freeshouder te verdubbelen. Safety is een Franse gereedschapleverancier die behoort tot de Sandvik Tooling Group.

 

 Safety freeshouder met SideLok

Om de proceswarmte af te voeren wordt bij SideLok emulsie gebruikt die door de klemschroef direct naar de zijkant gevoerd wordt. Elke snijkant is dus direct verbonden met het koelsysteem. Dit heeft een positief effect op het slijtagebeeld van de wisselplaten (foto’s: Safety)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven