Safeflame maakt vlam uit water • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Safeflame maakt vlam uit water

Onderzoekers van Safeflame hebben een prototype soldeertoorts ontwikkeld dat een vlam produceert met alleen water als brandstof. Dit wordt mogelijk gemaakt door een elektrolyse systeem.

Het elektrolyse systeem haalt zuurstof en waterstof uit het water en deze gassen worden vervolgens gebruikt als brandstof. Een elektrische vonk is genoeg om de vlam te genereren. Safeflame is speciaal ontwikkeld voor het soldeerproces. Huidige soldeersystemen gebruiken meestal brandbare gassen zoals acetyleen of propaan als brandstof. Deze gassen worden opgeslagen in hogedrukvaten en zijn brand- en explosiegevoelig. Het Safeflame systeem gebruikt alleen water als brandstof waardoor de kans op brand en explosies wordt uitgesloten.

 

 

Elektrolyse

Het zuurstof en het waterstof worden afzonderlijk van elkaar geproduceerd door het elektrolyseproces. Het mengsel van beide stoffen kan precies worden geregeld om een stoichiometrische, oxiderende of een reducerende vlam te krijgen. De lengte en warmte van de vlam kan worden aangepast door het vermogen naar het elektrolyse systeem te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven