Nieuws

SafanDarley machine voor Welec

Het Belgische Welec heeft een SafanDarley aangeschaft. De nieuwe machine is bedoeld voor plaatbewerking voor de afdeling Bordenbouw van het bedrijf. Met de aanschaf is het gehele machinepark nu CNC-gestuurd.

Ondernemer Willy Eykmans ging vanwege de groei van het bedrijf én voor de optimalisering van de plaatbewerking voor Bordenbouw de markt op om te zoeken naar de juiste investering voor zijn onderneming.

“Na het bezoeken van een aantal beurzen in binnen-en buitenland zijn wij in contact gekomen met SafanDarley”, vertelt hij. Na een bezoek bij SafanDarley raakte Eykmans overtuigd van de kwaliteit van de machines. Maar hij ging niet over één nacht ijs. “SafanDarley is niet de goedkoopste op de markt, maar wij hebben gekozen voor geïntegreerde veiligheid, energiebesparing én kortere cyclustijden.”

Opleiding voor medewerkers

“Nu hebben wij met SafanDarley machines die altijd een goede kwaliteit bieden”, aldus Eykmans. “Bovendien voorzag het pakket ook in opleidingen voor de medewerkers. Onze ontwerper-tekenaars en ook de hoofd-operator is in opleiding gegaan.”

“Al onze plaatbehandeling – aluminium, koper, rvs en staal en in het bijzonder ook onze kunststof platen – kunnen nu snel en correct behandeld worden.” Verder kan het bedrijf vanuit het eigen Eplan- of Autocad-tekenwerk de CNC-machines aansturen. Het systeem beheert een materiaal- en een voorraadlijst. “Met SafanDarley zijn we nu echt klaar voor de toekomst.”

Welec

Welec (Willy Eyckmans Elektriciteitswerken) startte in 1991, toen Willy Eykmans na twintig jaar werken bij een internationaal installatiebedrijf, besloot voor zichzelf te beginnen. Dit gebeurde in het Belgische Voortkapel in een achterkamer en in de tuin als Welec Electro Techniek.

Nu telt de onderneming in Westerlo zo’n 180 medewerkers. “Zij zorgen voor hoogwaardige totaaloplossingen voor elektrische toepassingen in de industrie.”

“Deskundigheid en kwaliteit zijn voor ons belangrijke waarden. Daarom kiezen we voor SafanDarley”, zegt Eyckmans.“Welec heeft steeds de nadruk gelegd op het maken van goede afspraken maken en een goed servicebeleid: 24 uur per dag en 7 dagen per week.”

Het bedrijf maakte een constante groei door: de jaarlijkse omzet bedraagt nu 20 miljoen euro. “We specialiseerden ons in elektrische installaties. Aanvankelijk vooral voor ondernemingen op het plaatselijke gebied, maar naarmate die bedrijven groter werden en behoefte kregen aan complexere installaties, groeide Welec mee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven