Ga naar hoofdinhoud

Safan winnaar Made in Holland Award

De operator hulp van Safan is de winnaar van de Made in Holland Award 2012. Safan heeft zich onderscheiden van de rest met de ontwikkeling en vervaardiging van een operator hulp voor afkant-werkzaamheden, de Safan Eye.

Afkantbankoperators krijgen hiermee instructies op bijvoorbeeld het plaatwerkstuk zelf of op de bril (‘augmented reality’) geprojecteerd. “De Safan Eye is stoer, onderscheidend en breed in te zetten in de maakindustrie”, aldus de jury. Alle genomineerde innovaties zijn net als de winnaar vandaag nog te bewonderen op de vakbeurzen ESEF en Techni-Show in Jaarbeurs Utrecht. 

  Safan width =

Demonstratie van de operator-hulp van Safan tijdens de Techni-Show 2012 (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Jongeren

De jury is onder de indruk van de wijze waarop relevante data kan worden geprojecteerd. Ook genereert de Safan Eye een betere procesbeheersing: “We verwachten dat dit een boost zou kunnen gaan geven aan jongeren die kiezen voor techniek. Met het verwachte enorme tekort aan technische vakkrachten, zou dit een prima stimulans kunnen zijn”, aldus juryvoorzitter Rolf Elling. 

 

Genomineerden

 De andere genomineerden voor de Made in Holland 2012 zijn Elcee Holland met de sferisch glijlager,  Resato met de Bevelling Cutting Head voor vijfassig waterstraalsnijden, Smits Machine fabriek met de Commonrail diesel verstuivertrekker, TEQQ en de Integrated Product Handler voor automatiseren van bewerkingscentra en VDL Parre samen met Peze Product Innovation en hun Quinny Yezz buggy die volledig is vervaardigd van kunststof.

 

Jury

De jury van de Made in Holland Award 2012 bestaat uit Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag en Aanbod en Verbindingstechnieken (juryvoorzitter), Arthur Eger, hoogleraar industrieel ontwerpen Universiteit Twente (juryvoorzitter ESEF Awards) en Reinold Tomberg, hoofdredacteur Metaal Magazine (juryvoorzitter Techni-Show Innovation Awards). Zie ook de video:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven