Safan exposeert ook Finn-Power tijdens Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Safan exposeert ook Finn-Power tijdens Techni-Show

Sinds 1 februari 2006 is Safan te Lochem de verkooporganisatie voor Finn-Power in Nederland. Op de Techni-Show te Utrecht wordt o.a. de  Finn-Power C5 Compact Express getoond op de stand van Safan. Uiteraard toont Safan tijdens de beurs ook eigen machines. Uit de reeks van de servo-elektrische kantpersen Safan E-Brake staat de nieuwste E-brake met 2 MN (200 ton) perskracht en een werklengte van 4 m vol in de spotlights.

De machine is genomineerd voor maar liefst twee prijzen, de Techni-ShowInnovatie Award en de Made in Holland Award. Op de Techni-Show zal deze machine te zien zijn met alle opties, waaronder servo-elektrische buighulpen, hydraulische gereedschap klemming en het E-Bend Mhoekmeetsysteem. Als noviteit zal deze machine uitgerust worden met een dubbel beeldscherm waarmee het eenvoudig is om tekeningen of werkinstructies digitaal op de werkplek te krijgen. Naast de Safan E Brake zal ook een conventionele hydraulische kantpers, de Safan H-Brake worden getoond met 2,4 MN (240 ton) perskracht en een werklengte van 3 m. Safan is naar eigen zeggen toonaangevend op het gebied van geautomatiseerde buigcellen. Met Automated Production Solutions (APS) biedt Safan integrale oplossingen voor het productieproces. Safan demonstreert in Utrecht een complete robotinstallatie waarbij een geïntegreerde pre-positioner zal worden getoond. Deze pre-positioner zorgt voor een substantiële verkorting van de cyclustijd. Ook wordt de bijbehorende off-line softwaregedemonstreerd. Op het gebied van scharen toont Safan de Safan M-Shear 310 6 die is uitgerust met de ‘Return to Sender’- functie waarmee de geknipte plaat naar de bediener wordt teruggevoerd en er torsie arm dunne stroken kunnen worden geknipt.

Ook toont Safan met de Finn-Power C5 Compact Express . Dit is een compacte revolverponsnibbelmachine met laad- en lossysteem. Een ruimte van 50 vierkante meter volstaat voor deze combinatie voor midden formaat plaat. De machine is met zijn 1100 slagen per minuut en 300 kN (30 ton) perskracht niet alleen compact maar ook snel. De revolver kan uitgerust worden met maximaal tien auto index stations (www.safan.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven