RVS Finish is totaalaanbieder • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RVS Finish is totaalaanbieder

RVS Finish in Bergeijk richt zich vooral op kwalitatieve oppervlaktebehandeling tegen prijsconforme afspraken én snelle levering. Maar het bedrijf wil een totaalaanbieder worden op het gebied van oppervlaktebehandeling.

RVS Finish beschikt over in totaal drie straalcabines. Twee van deze cabines worden gebruikt voor het keramisch stralen van producten, in de andere cabine wordt gestraald met glasparels. Alle cabines inclusief filters en straalmiddelopslag zijn geleverd door Holland Mineraal.

 

Verschillende machines

Daarnaast beschikt het bedrijf behalve straalcabines voor glasparel en keramisch stralen ook over diverse slijp-, borstel-, trommel- , ontbraam en polijstmachines. Om geen vervuiling met de roestvast stalen producten in de straalcabines te krijgen, zijn alle slijpwerkzaamheden in een aparte ruimte ondergebracht.

 

RVS Finish is totaalaanbieder oppervlaktebehandelingHet keramisch stralen wordt veel gebruikt voor producten waarbij een egale gladde afwerking vooral een cosmetische waarde heeft (foto’s: Paul Quaedvlieg)


Tot het machinepark behoren diverse slijpmachines, maar ook een aantal Steelmaster plaatpolijstmachines van Bütfering. Deze laatste kunnen plaatmateriaal aan van 1,5 m bij 3 m. Alle machine en werkbanken beschikken over een centrale afzuiging, die voor elke werkbank apart te sturen is.

 

Reinigen met osmose

Daarnaast is er een ruimte buiten ingericht voor het reinigen met osmosewater. Er zijn bepaalde klanten die hun producten schoon en kalkvrij retour willen hebben, vooral in specifieke industrieën zoals de semiconductor- en de levensmiddelenindustrie. Dan worden de producten gereinigd met osmosewater.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven