Rump draadbandstraler op Gifa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rump draadbandstraler op Gifa

De firma Konrad Rump Oberflächentechnik uit Salzkotten (D), in Nederland en België vertegenwoordigd door Hevami uit Veghel, exposeert op de komende Gifa gieterijvakbeurs, van 28/6 t/m 2/7/2011 in Düsseldorf (D) een draadbandstraalmachine in ‘gieterij-uitvoering.

Bij Rump spreekt men veelal over een ‘gieterij-uitvoering’ als de machine is voorzien van een magneetafscheider en een swingzeef in plaats van een transportschroef. De magneetafscheider is bedoeld om de aanwezig zanddelen zo snel mogelijk uit het straalproces te krijgen. De swingzeef heeft als doel om alle grove vervuiling zoals zandklompen te verwijderen. Daarnaast is de swingzeef in vergelijk tot de transportschroef minder slijtage-gevoelig 

 

draadbandstraalmachine Rump

De op de Gifa tentoongestelde draadbandstraalmachine is geschikt om de oppervlakte van zeer verschillende gietstukken te stralen. De te stralen delen worden hiervoor op de draadband gelegd en met een constante voortgaande snelheid (deze is instelbaar) door het straalbereik getransporteerd die is voorzien van de nieuwste direct aangedreven straalturbines. Rump wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Hevami uit Veghel (foto’s: Hevami)

 

Mangaanstaal

De machinebehuizing evenals de straalturbines (8 x 22 kW) zijn geproduceerd uit slijtvast mangaanstaal. De slijtplaten van de binnenbekleding en de schoepen bestaan uit hoogslijtvast-speciaalstaal. De afwerpsnelheid van de straalturbines is door middel van een toerentalregeling vanaf de schakelkast voor de verschillende toepassingen afzonderlijk instelbaar, zodat ook beschadigingsgevoelig gietwerk gestraald kan worden. Door een optimale overlapping van het straalbeeld verkrijgt men na het stralen een homogene oppervlaktestructuur.

 

Zeef- en windafscheiding

 De straalmiddelreiniging wordt bewerkstelligd door een gecombineerde zeef- en windafscheiding en de  magneetafscheider die tot 120 kg/min aan zand uit het straalmiddel kan verwijderen. Via de nageschakelde voorraadsbunker wordt het gereinigde straalmiddel via doseerinrichtingen toegevoerd aan de straalturbines. De schakelkast is voorzien van een vrijprogrammeerbare besturing en een touch-panel. De verschillende parameters worden volgens het gekozen straalprogramma afzonderlijk ingesteld. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven