Nieuws

De meeste afgedankte gereedschappen uit het bedrijfsleven blijken te kunnen worden hergebruikt in de Derde Wereld, zo concluderen Technicum en Stichting Gered Gereedschap. Uitzendbureau Technicum spreekt haar verbazing uit over het feit dat zo’n groot gedeelte nog bruikbaar is. Bij een inzamelactie, opgezet door Technicum voor Stichting Gered Gereedschap, zijn bijna 10.000 professionele, kwalitatief hoogwaardige gereedschappen ingezameld, waarvan volgens de Stichting Gered Gereedschap ruim 90% weer bruikbaar is. Op 13 januari 2006 is een overeenkomst getekend voor een langdurig samenwerkingsverband tussen de twee partijen.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Gered Gereedschap ondersteunt ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld door het verzamelen van oud gereedschap in Nederland, dit op te knappen en te verschepen. De organisatie verzamelt voornamelijk gereedschappen uit de particuliere markt, terwijl juist de vraag naar kwalitatief hoogwaardig gereedschap met een lange levensduur hoog is. Stichting Gered Gereedschap bereikt nu, door de samenwerking met Technicum, de zakelijke markt, wat voor de stichting een grote stap vooruit betekent.
Technicum, gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch personeel, zamelt voor de stichting gereedschappen in die gebruikt zijn in het zakelijke bedrijfsleven. Door de samenwerkingsovereenkomst kan de stichting op continue basis kleinschalige producties en scholen in ontwikkelingslanden helpen. Hierdoor kunnen de mensen aldaar op eigen kracht een inkomen verwerven.
Naast het plaatsen van verzamelboxen voor gereedschappen bij 500 klanten en relaties, schenkt het uitzendbureau de stichting een bus om de gereedschappen te vervoeren. Technicum promoot de stichting al enige tijd onder haar klanten, relaties en (oud) uitzendkrachten. Alle Technicumvestigingen in Nederland fungeren als verzamelpunt voor oud gereedschap. “Het verbaast ons dat zo veel afgedankt gereedschap nog bruikbaar is; wij gingen er van uit dat dit na een opknapbeurt hooguit de helft zou zijn. Het is dan ook een verspilling dat het merendeel van bedrijven oude gereedschappen nog niet inlevert. Het is in de Derde Wereld niet gemakkelijk om aan goed gereedschap te komen. Of je nu stoelen maakt of huizen bouwt; goed gereedschap is een eerste vereiste om er ook daadwerkelijk je brood mee te kunnen verdienen,” aldus Patrick van der Ploeg, Algemeen Directeur van Technicum.

Profiel Technicum Uitzendbureau
Technicum Uitzendbureau is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch uitvoerend personeel op vmbo- en mbo-niveau. Er zijn meer dan 20 vestigingen in Nederland. Technicum maakt deel uit van USG People N.V. USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa, met als hoofdactiviteiten flexibele arbeid, opleidingen en customer-careservices en is gevestigd in de landen Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Portugal. De aandelen USG People staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. USG People behoort tot de top 5 van Europa. Voor meer informatie: www.technicum.nl

Profiel Stichting Gered Gereedschap
Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gebruikte gereedschappen inzamelt, reviseert en op aanvraag verstuurt naar technische scholen en ontwikkelingsorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Gered Gereedschap werd opgericht in 1982. Het netwerk van de stichting bestaat uit 250 inzamelpunten en 30 verschillende werkplaatsen. Het hoofdkantoor van Gered Gereedschap is gevestigd in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven