ROVC opent vestiging Rotterdam • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ROVC opent vestiging Rotterdam

ROVC opent op 1 januari een nieuwe vestiging te Rotterdam. Volgens de technisch trainer/opleider is dit in het hart van de industrie en installatiebranche van Nederland. Behalve de haven en de Maasvlakte zijn er veel industriële organisaties gevestigd. De vraag naar technisch personeel en dus ook naar praktijkgerichte technische opleidingen is er dan ook groot. 

De invloed van IT op de techniek – denk bijvoorbeeld aan industrie 4.0 – vraagt volgens ROVC om nieuwe vaardigheden van technici. De traditionele monteur moet zich op dit gebied ontwikkelen door middel van bijscholing. “Daarnaast komt duurzaamheid hoog op de agenda te staan komend jaar. Om de energiedoelstellingen te behalen, is het zaak dat technici worden bijgeschoold in duurzame technieken.”

Kansen

“Rotterdam loopt voorop op het gebied van techniek en de regio kenmerkt zich door een grote vraag naar technici”, aldus John Huizing, directeur bij ROVC. “De nieuwe vestiging in Rotterdam biedt daarom kansen voor ons als technisch opleider, en daarmee ook voor de technische sector.”

Met de opening hoopt ROVC te kunnen voorzien in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen en goed opgeleid technisch personeel in de regio Rotterdam.

Breed scala

ROVC biedt een breed scala aan technische cursussen en opleidingen aan op de nieuwe locatie, waaronder Hydrauliek, Elektrisch schakelen, PLC – Besturingstechniek en Pneumatiek. Het gaat hierbij om zowel dag- als avondcursussen.De eerste cursus start op 15 januari 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven