ROVC kiest Festo-leersystemen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ROVC kiest Festo-leersystemen

Technisch opleider ROVC heeft haar practicum in het pand in Ede, dat door brand verwoest was, opnieuw ingericht. Festo Didactic, levert een bijdrage aan de opbouw. ROVC heeft diverse leersystemen aangeschaft van deze wereldwijde leverancier van leersystemen voor proces- en fabrieksautomatisering .

De systemen van Festo Didactic worden gebruikt voor verschillende cursussen en trainingen, zoals PLC-besturingstechniek, PLC-techniek met CoDeSys-basis en PLC-systemen.

Productielijn vormgeven

Festo Didactic levert installaties met de D-variant van de MPS-modules voor het practicumgedeelte van ROVC. Daarmee kunnen cursisten zelf een productielijn vormgeven.

“Bijzonder aan deze D-variant van de MPS-modules is dat deze uitgerust is met AR, QR en RFID-functies”, zegt Marcel Henneman, sales engineer bij Festo Didactic.

“Dit geeft ROVC de mogelijkheid om de koppeling te maken met eigen units en systemen, één van de aspecten waar ROVC bekend om staat.”

De MPS-D-stations kunnen bovendien gekoppeld worden aan willekeurige PLC’s en bussystemen, waardoor het systeem bijzondere besturingseigenschappen heeft. “Dat biedt ROVC enorm veel mogelijkheden, waarmee de opleider klaar is voor de toekomst.”

Na de brand

John Huizing, Algemeen Directeur bij ROVC, vindt het belangrijk om partners, klanten, docenten en cursisten bij de wederopbouw van het opleidingsinstituut te betrekken.

“Vooral na de brand vorig jaar hebben we hen hard nodig om ons pand weer te voorzien van de nieuwste installaties en technieken voor onze cursisten”, vertelt hij.

“Destijds heeft Festo ons geholpen door hun locatie beschikbaar te stellen voor practicumdagen. Wij zijn Festo Didactic dan ook wederom ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan onze wederopbouw”, aldus Huizing.

“Mede hierdoor zijn we in staat om technici met de nieuwste installatietechnieken te laten werken. Deze technieken komen ze ook op de werkvloer tegen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven