Rotech freest met Hermle C 400 basic • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rotech freest met Hermle C 400 basic

De nieuwe C 400 basic van Rotech in Ammerzoden is het eerste bewerkingscentrum van deze uitvoering die Hermle in Nederland verkocht heeft. De vijfasser wordt ingezet voor het toeleveren van complex werk.

Directeur Ton van Rooij: ‘’We hebben ervaring met draaiwerk, maar alleen draaien is toch iets te beperkt. Vandaar dat we een uitbreiding zoeken met freeswerk’’. Wat Van Rooij wil gaan leveren, is complex freeswerk, in kleine series met een hoogwaardige machine. Strategisch een goede keuze, want daarmee kan Nederland zich onderscheiden.

 

Ton width =

Ton van Rooij aan de slag met de Hermle C 400 basic. Dit is een machine met een machinebereik van 850 mm x 700 mm x 500 mm (X x Y x Z) voorzien van een Heidenhain CNC-besturing (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Aardstaven

Rotech is groot geworden als OEM’er van aardstaven. Dit zijn staven van C60 staal die gebruikt worden voor het aarden van elektrotechnische en bliksemafleidingsinstallaties. Bij een rondgang in Ammerzoden laten Anja en Ton van Rooij zien dat veel machines voor de productie van aardstaven door Rotech zelf ontwikkeld en gebouwd zijn. Het toeleveren van constructiewerk als machineframes, trappen en bordessen (staalbouw) is dan ook een activiteit van Rotech. 

 

Binnenkort in Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de nieuwe Hermle C 400 basic van Rotech. De video hieronder toont de machine in actie op de AMB 2012 in Stuttgart (D):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven