Roosen neemt FBFC Components over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Roosen neemt FBFC Components over

Roosen Industries, een familiebedrijf in Eersel en gespecialiseerd in nauwkeurig CNC bewerken, plaatbewerking en mechatronica heeft een meerjarig contract gesloten met Areva NP. Hiertoe neemt het bedrijf de afdeling FBFC Component over van Areva.

Roosen Industries neemt de afdeling van Areva in Dessel (B) FBFC Component over en is de komende vijf jaar verzekerd van orders voor de productie van ‘fuel rod end plugs’, die gebruikt worden in het hart van energiecentrales. Onderdeel van deze meerjarige overeenkomst is dat Roosen Industries de bestaande activiteiten overneemt van de Areva unit FBFC components, met inbegrip van de overname van de medewerkers en kennis van deze unit. In totaal leidt dit tot een toename van de werkgelegenheid bij Roosen Industries van 10 tot 15 personen.

Roosen

“Met deze nieuwe activiteit zetten we de volgende stap in onze strategie om te groeien in high-tech productie in Europa en vervolgen we onze groeistrategie voor Roosen Industries als een groep,” aldus de heren Gandert Roosen en Harry Roosen (foto: Roosen Industries)

 

De overname van de nauwkeurige productie van end plugs past goed in de strategie van Roosen Industries, waarbij nauwkeurigheid gecombineerd wordt met een hoge mate van automatisering voor CNC-bewerkingscentra, CNC- plaatbewerking en buislasersnijden, robotlassen en plaatwerk met hoge kwaliteitsproductie tegen lage kosten in de Indiase productie-unit van het bedrijf. Roosen is verheugd de medewerkers van FBFC in hun team te mogen verwelkomen en is druk op zoek naar uitbreiding van het team met CNC stellers en programmeurs.

 

Nieuwe machines

Door de overname van FBFC components, zal Roosen Industries de komende maanden investeren in nieuwe machines, zich voorbereiden op de overdracht van de machines naar hun Nederlandse fabriek en zal een veeleisende kwalificatie uitgevoerd worden door Areva voor de vrijgave van de productie van end plugs bij Roosen Industries. Roosen Industries heeft productie-units in Eersel (NL), Arendonk (B) en Kanpur (India). AREVA NP is een Franse multinational gespecialiseerd in reactortechnologie, ontwerp, aanleg en onderhoud van kerncentrales over de hele wereld .Daarnaast is de groep actief op de markt van hernieuwbare energie – wind, zon, bio-energie , waterstof en opslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven