Romias robotiseert tandwielfrezen Norma • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Romias robotiseert tandwielfrezen Norma

Voor Norma in Hengelo (O) heeft Romias, eveneens uit Hengelo (O), aan een bestaande Liebherr LC 502 tandwielfreesmachine een robotcel voor kroonwielen gebouwd. Er is een concept ontwikkeld van een robot op een frame, voorzien van een grijper met een grote slag waarmee de handling van een grote range van kroonwielen verzorgd kan worden.

De robot bij Norma verzorgt ook taken afbramen, reinigen en schoonblazen en conserveren, Volgens Romias is de heldere en eenvoudige celbesturing een bijzonder aspect van deze robotcel: de besturing Romias-MI.

Romias tandwielfrezen Norma

Door gebruik van Romias-MI kunnen de meer dan duizend verschillende type kroonwielen bij Norma met opgave van slechts enkele kenmerken worden geprogrammeerd (foto’s: Reinold Tomberg. Voor meer foto’s zie ons foto-album). 

Door gebruik te maken van de intelligentie in de besturing worden de uiteindelijke programma’s door de robot zelf gegenereerd. Voordeel is dat de celbediener geen specifieke programmeerkennis nodig heeft om de cel te kunnen bedienen.

Romias Norma kroonwielenDe Fanuc robot in het hart van de robotcel van Norma

Binnenkort levert Romias een drietal turn-key’-robotcellen aan IHC Lagersmit in Kinderdijk. Met deze drie robotcellen maakt IHC Lagersmit in één keer de overstap van conventioneel metaalbewerken naar manloos, of onbemand, CNC-metaalbewerken. 

 

Lees hier een artikel over systeem voor machinemonitoring van Romias

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven