Ga naar hoofdinhoud

Roland lasnaaddetectie in Industry 4.0 project

Het lasnaaddetectiesysteem van Roland Electronic detecteert de lasnaad van een stabilisatorstang en positioneert deze onder de juiste hoek (foto: Tsb-bescom)

Het Roland SDN40 lasnaaddetectiesysteem speelt een belangrijke rol binnen een nieuwe productiemethode die onlangs werd ontwikkeld door Wafios Production Technology en Schneider Machinenbau voor het volautomatisch vervaardigen van stabilisatorstangen. Stabilisatorstangen vormen een belangrijke bouwcomponent voor auto’s en vrachtwagens.

De markt dicteert steeds lichtere en rigidere stabilisatorstangen die steeds hogere torsiebelastingen aankunnen. Hiervoor heeft het hierboven genoemde consortium de productiemethode doorontwikkeld tot een flexibel en productief machineconcept dat torsiestabilisatoren kan produceren met steeds dunnere buiswanden aan steeds hogere sterkteniveaus. Tegelijk is rekening gehouden met kortere ontwikkelingscycli en kleinere productiebatches.

Positioneren

Dankzij het SDN40 lasnaaddetectiesysteem van Roland Electronic kan het nieuw ontwikkelde productiesysteem lasnaden van stabilisatorstangen succesvol detecteren en onder de juiste hoek positioneren. Hierdoor worden de stangen tijdens de daarop volgende buig- en vormbewerkingen slechts minimaal blootgesteld aan materiaalstress. Seriematig bewerken van stabilisatorstangen leidt hierdoor tot een stabiel product dat beduidend minder onderhevig is aan materiaalmoeheid. Ook niet-zichtbare lasnaden bij voorgeharde stalen pijpen kunnen dankzij de SND40 getraceerd worden.

ROLAND
Het lasnaaddetectiesysteem maakt deel uit van een geautomatiseerd productieproces

Industrie 4.0

Het verbinden, interlinken en automatiseren van de verschillende modules van dit productiesysteem laat duidelijk een verhoging in productiviteit zien. Tegelijkertijd is deze toepassing een mooi voorbeeld van Industrie 4.0. Tsb – bescom adviseert en levert oplossingen voor lasnaad- en dubbele plaatdetectie van Roland Electronic aan de metaalverwerkende industrie in België en Nederland.

Onderstaande video geeft goed weer hoe het SDN40 lasnaaddetectiesysteem van Roland Electronic in de geautomatiseerde productielijn is geïntegreerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven