Robots en cobots bij Valk Welding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robots en cobots bij Valk Welding

Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lasrobotisering, prestenteert Valk Welding tijdens de TechniShow de cobots van Techman Robot op haar stand. Valk Welding heeft daarvoor begin dit jaar het distributieschap voor de Benelux verworven.

Het concept van de Techman cobots is gebaseerd op de drie begrippen: Smart, Simple en Save. Dit komt tot uiting in ingebouwde vision, eenvoudige handguided programmering en in de manier waarop cobots (collaborative robots) op een veilige manier kunnen samenwerken met mensen.

Gebruiksvriendelijk

Techman cobots  zijn relatief goedkoop, plug & produce inzetbaar en gebruiksvriendelijk te programmeren en worden daarom steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen, aldus Valk Welding. Deze cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor in een productieomgeving met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist.

Met standaard geïntegreerde vision zijn de Techman cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te lokaliseren, kleur te lezen en barcodes te lezen. Met deze intelligente functionaliteit zijn deze cobots heel geschikt om precieze taken uit te voeren in assemblagelijnen, pick- and place-applicaties en binnen een high-mix low-volume productieomgeving. Het vision systeem is 100% in de hardware en de software geïntegreerd.

Intuïtieve teach functie

Programmeren zonder code. Met de revolutionaire, eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface kan nagenoeg elke automatiseringstaak intuïtief worden aangemaakt, aldus het bedrijf. Techman cobots zijn, zelfs zonder programmeerervaring met robots, gemakkelijk en snel te gebruiken. De gebruikersinterface wordt gebruikt op notebooks en tablets, in plaats van een teach pendant.

Een andere factor die de cobots eenvoudig in gebruik maken, is de intuïtieve teach functie en gebruikerservaring. Gebruikers kunnen elke beweging en positie van de cobotarmen met de hand begeleiden en vastleggen (handguided programmering).

Automatisch stoppen

De Techman cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en stoppen automatisch en veilig wanneer deze worden geraakt. Het gebruik van hekken of laserbeveligingssystemen is daarom niet vereist, waardoor deze cobots in een productie omgeving op een veilige manier met medewerkers kunnen samenwerken.

Omdat de inzet van cobots bij een breed aantal branches zowel binnen als buiten de maakindustrie inzetbaar zijn, worden de Techman cobots door Valk Welding in een aparte divisie, VWCO (‘Vision with cobots’) verkocht.

VWCO richt zich daarbij voornamelijk op system- en robotintegrators die cobots integreren in productie- en assemblagelijnen. Geavanceerde visionfuncties, zoals identifier measure (maatcontrole), OCR en conveyor tracking zijn als software applicaties optioneel leverbaar.

Valk Welding staat op de TechniShow op stand 10. A.050

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven