Ga naar hoofdinhoud

Robot IGM repareert baggerketting

Voor het onderhoud van aandrijfcomponenten van de enorme machines die ingezet worden voor de winning van bruinkool in dagbouw zet Vattenfall een lascel van IGM in. Deze werkt met een lasersensor. In een Duitstalig toepassingsartikel meer informatie over het lassen en oplassen van aandrijfcomponten van de baggerketting

De bakken de aan de ketting zitten van een bagger die ingezet wordt voor bruinkoolwinning van Vattenfall hebben een inhoud van 3,5 kubieke meter. Op de bakken komen enorme aandrijfkrachten die resulteren in een stevige slijtage van de aandrijving. De constructie is zodanig uitgelegd dat het deel dat het gemakkelijk te vervangen en te repareren is, ook het slijtage deel is. Lees meer over de lascel van IGM in het Duitstalige toepassingsartikel hieronder:

 

doc bestand  Vattenfall IGM lascel

 

afgesleten aandrijfelement van baggerketting

Boven een versleten aandrijfelement, hieronder het gerepareerde deel. Slijtage is eraf gesnenden en nieuwe flanken die de ketting aandrijven zijn met hechtlassen bevestigd. Het aflassen geschiedt in een robotcel van IGM (foto’s: IGM/Peter Springfeld)

gerepareerde aandrijving van baggerketting bruinkoolwinning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven