RoboJob met Tower op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RoboJob met Tower op TechniShow

RoboJob haalt als blikvanger de nieuwe Tower naar de TechniShow. De Tower, die werd voorgesteld tijdens de EMO in Hannover, is een concept waarbij niet alleen producten en pallets beladen kunnen worden, maar ook spanmiddelen en gereedschappen. Dat moet de autonome werking van de CNC-machine voor draai- en freeswerk aanzienlijk verhogen.

De interesse tijdens de EMO in september was groot, geeft het bedrijf aan. Sinds deze beurs (en sinds de Metav, eerder dit jaar) zijn er verschillende orders geplaatst, door klanten in Duitsland, Italië, maar ook in Nederland. “Ondertussen staat de teller al op 10 bestellingen”, zegt business development manager Jelle de Roovere. “En we zijn ervan overtuigd dat er nog verschillende gaan volgen in Nederland.”

Lacom Machinefabriek in Budel krijgt in juni de eerste Tower in Nederland geïnstalleerd. Het bedrijf heeft meer dan 100 CNC-machines en tientallen automatiseringen. “Dat juist zij voor de Tower kiezen, is toch een enorme erkenning voor onze collega’s in R&D die dit concept volledig hebben uitgedokterd”, vertelt area sales Manager Bert den Ouden van RoboJob.

In de hoogte

De Tower is een vernieuwend automatiseringsconcept, waarbij RoboJob op een beperkte oppervlakte van 1,40m², zo’n 8,40m² beschikbare laadruimte weet te creëren.  Dat komt doordat de Tower in de hoogte gebouwd wordt.

In de toren zijn lades ondergebracht die flexibel kunnen worden ingericht, zodat zowel ruwe materialen, werkstukken, en later ook spanmiddelen en gereedschappen er in ondergebracht kunnen worden. Het liftsysteem brengt de onderdelen naar de robot, zodat kleinere (dus goedkopere) robotmodellen inzetbaar zijn.

Centraal magazijn

Doordat de Tower tevens aan meerdere machines kan worden ingezet, functioneert het als het ware als een centraal, automatisch magazijn. “De Tower blijkt bovenal een compacte, modulaire bouwsteen waarmee nagenoeg in iedere situatie dé ideale automatiserings-layout geconfigureerd kan worden.”

Tijdens de TechniShow is de Tower aan het werk zien. RoboJob stelt, in hal 10, stand E 030, ook andere, standaard automatiseringsproducten voor.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven