RoboJob toont vijf vernieuwingen op twee evenementen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RoboJob toont vijf vernieuwingen op twee evenementen

Robojob presenteerde op de MTMS de Turn-Assist 250 met een palletoptie en een wenteleenheid (foto: RoboJob)

RoboJob uit Heist-op-den-Berg (B) stelde van 25 maart tot en met 27 maart, tijdens de MTMS-beurs in Brussel (B) en het open huis van Mazak in Leuven (B), vijf vernieuwingen voor.

Op de MTMS presenteerde RoboJob een palletoptie aan de Turn-Assist 250, waarbij de afgewerkte delen op een pallet worden gestapeld. Diezelfde Turn-Assist werd ook met de wenteleenheid voor draaistukken uitgerust, zodat beide zijden van een draaistuk in één opdracht kunnen worden bewerkt. Ook demonstreerden RoboJob een Assenuitbreiding op een Turn-Assist 180. Dit is een uitbreiding waardoor een Turn-Assist niet enkel ronde delen, maar ook assen kan beladen en ontladen. Daarnaast werd een Mill-Assist Essential voorgesteld met een wenteleenheid voor freesstukken. Het principe is hetzelfde: dankzij deze optie kan men alle zijden van een freesstuk in één opdracht bewerken. In de Turn-Assist software is het nu mogelijk om de zogenaamde ‘voor- en nabewerkingen’ makkelijk in te stellen. De operator kan met slechts enkele klikken bepalen wat de robot dient te doen, zoals bijvoorbeeld een afgewerkt stuk wassen, een serienummer ponsen of een afgewerkt stuk ontbramen.

RoboJob bij Mazak

Ook bij Mazak was RoboJob van de partij, waar de Japanse CNC-machinefabrikant haar nieuwe Europese Logistiek Centrum (EPC) voorstelde. RoboJob bracht er gedurende drie dagen live demonstraties aan een Mazak Integrex i-200 ST, waar een Turn-Assist 250 met Assenuitbreiding assen belaadde die langs beide zijden werden afgewerkt. Daarnaast werd een Mazak Variaxis J-500/5x door de Mill-Assist Essential beladen met freesstukken, waarbij ook hier de wenteleenheid werd aangewend om de stukken langs alle zijden te bewerken.

Tijdens het open huis van Mazak in Leuven werd een Mazak Variaxis J-500/5x beladen met freestukken door een Mill-Assist Essential met wenteleenheid (foto: Tim Wentink)
Tijdens het open huis van Mazak in Leuven werd een Mazak Variaxis J-500/5x beladen met freesstukken door een Mill-Assist Essential met wenteleenheid (foto: Tim Wentink)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven