Nieuws

RM wisselplaten bij CoroCut QD

Sandvik Coromant voegt ronde geometrie (-RM) wisselplaten toe aan haar programma van CoroCut QD afsteek- en groefsteek-gereedschappen. De ronde geometrie maakt profielsteken bij lange uitsteeklengten mogelijk in smalle groeven. Andere toepassingen omvatten uitwendig profielfrezen, het maken van verdiepingen en ondersnijdingen. Ook is er potentieel om niet-lineair draaien en groefsteken te gebruiken met een volledige radiale bodem.

“De kenmerken en voordelen van het gebruik van ronde geometrie wisselplaten met CoroCut QD opnames zijn onder andere een betere standtijd en spaanbeheersing met een stijve wisselplaatzitting, inwendige boven- en ondertoevoer van koelmiddel voor verbeterde proceszekerheid en spaanafvoer en het potentieel voor het gebruik met een Y-as blad,” legt Dr. Angélica González uit. Zij is global product manager Draaigereedschappen bij Sandvik Coromant.

‘Dubbel zo lange standtijd’

Om de potentiële winsten die behaald kunnen worden te laten zien, geeft het bedrijf een klantvoorbeeld.

Een as gemaakt van 42CrMo4 staallegering vereiste groeffreesbewerkingen op een Niles-Simmons N30 CNC draaibank. Het gebruik van een CoroCut QD opname met -RM geometrie wisselplaten in plaats van een oplossing van een concurrent, resulteerde in een dubbel zo lange standtijd met veel betere spaanbeheersing.

De snijgegevens waren identiek voor beide gereedschappen: 290 tpm spiltoerental; 160-180 m/min (525-591 ft/min) snijsnelheid; 0,3 mm/omw (0.012 in/omw) voedingssnelheid en 2,7 mm (0.079 in) axiale snedediepte.

Drie soorten

Er zijn drie soorten beschikbaar voor de wisselplaten. De GC1125 soort is ideaal voor nabewerken in alle materialen, evenals in bepaalde voorbewerkingen in non-ferro metalen, hittebestendige superlegeringen (HRSA’s) en titanium. De soort GC1135 is de eerste keuze voor het voorbewerken in rvs en HRSA’s. De soort GC4335 wordt aangeboden voor het voorbewerken van stalen en gietijzeren werkstukken.

Het assortiment is leverbaar in vier wisselplaatgroottes van 3, 4, 6 en 8 mm (0.008, 0.157, 0.236 en 0.315”).

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven