Ga naar hoofdinhoud

Risico’s in beeld met verbetercheck

5xbeter presenteert een nieuwe telg in de Arbocatalogus: de ‘Verbetercheck Machineveiligheid’. Bijna 30% van de ongevallen in de metaalsector is te wijten aan contact met bewegende delen van machines. In de check worden risico’s geïnventariseerd, oplossingen aangedragen en aanbevelingen gedaan

De ‘Verbetercheck Machineveiligheid’ is een hulpmidddel, waarmee een bedrijf risico’s kan inventariseren en minimaliseren. In de check worden oplossingen aangedragen en aanbevelingen gedaan. De Inspectie SZW heeft de Verbetercheck getoetst: de check voldoet aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan veilig en gezond werken met machines. Zie ook de folder hieronder:

 

pdf bestand  Folder Machineveiligheid

 

Online

In de check wordt allereerst gekeken naar de bron van een gevaarlijke situatie. Oftewel eerst de machine veilig maken, daarop de gebruikers vragen zich te beschermen. Vanaf 30 oktober is de Verbetercheck online beschikbaar op 5xbeter.nl voor de volgende machines algemene check, boormachine,  draaibank en afkantbank. De Verbetercheck Machineveiligheid is onderdeel van ‘5xbeter’, een gezamenlijk project van de Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie voor veilig en gezond werken in de Metaalbewerking en Metalektro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven