Rijva levert tiende pers aan Crest • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rijva levert tiende pers aan Crest

Rijva heeft een tiende pers van het fabrikaat Sangiacomo geleverd aan Crest in Raalte. De persen worden bij Crest geïntegreerd in lijnen voor kentekenplaten, in dit geval bestemd voor Mexico.

De fabricagelijnen voor kentekenplaten zijn een voorbeeld van de speciaalmachines waarmee Crest wereldwijd furore maakt. De eerste stap van zo’n lijn bestaat uit een laminator, waar de van een haspel afgewikkelde metaalband van laminaat wordt voorzien. Meestal wordt aluminium toegepast, maar in het geval van de lijn voor Mexico gaat het om staal. De gelamineerde band wordt door een hologrammachinegeleid, voordat op de pers de vormgeving plaatsvindt en de platen worden uitgesneden.

 

Crest Sangiacomo Rijva

De fabricagelijn voor kentekenplaten bij Crest in opbouw (foto’s: Jan Oonk). Bekijk hier een aantal video’s van Crest op YouTube.

 

C-frame

Het gaat hier om een standaard Sangiacomo C-frame excenterpers van 500 kN (50 ton) met een nauwkeurige zesvoudige stotergeleiding, zij het met enkele aanpassingen die samen met Rijva in Vaassen zijn doorgevoerd. Bij Crest is gekozen voor de persvariant met tandwieloverbrenging, waarbij de snelheid is teruggebracht van 120 slagen per minuut tot 70 slagen per minuut. 

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de Sangiacomo persen die Rijva levert aan Crest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven