Rijva levert Schaal stansautomaat aan Philips • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rijva levert Schaal stansautomaat aan Philips

Rijva uit Epe heeft een 40 tons Schaal stansautomaat met bijpassende randapparatuur turn key geleverd aan Philips Lighting in Winterswijk. Opvallend is dat de automaat in het frame van een 63-tons pers is ondergebracht, gezien de grotere bewerkingstafel die bij Philips gewenst werd.

De nieuwe lijn van Philips, voor de vervaardiging van miljoenen aluminium verlichtingslamellen, is inmiddels afgeregeld en in bedrijf genomen.  Gekozen is voor een 40-tons stansautomaat van het Duitse fabrikaat Schaal. Samen met VDB Dollwin heeft Rijva de pers aangepast en is ook de randapparatuur geselecteerd. Daartoe behoorde onder meer een Dimeco bandrichtmachine, een mechanisch tangenaanvoerapparaat (eveneens van Schaal) en een Zibulla bandsmeersysteem.

 

Dubbelkoloms constructie

De stansautomaat maakt 125 slagen per minuut. Het is een stijve, dubbelkoloms monoblokconstructie. Er wordt gebruik gemaakt van een aluminium/titaan stoter, die met een spelingvrije zesvoudige geleiding is uitgerust. Bij deze pers is een Siemens S7 PLC besturing toegepast. Opmerkelijk zijn verder het tweekanaals perskrachtsysteem en de vrij programmeerbare nokkenschakelaar voor de gereedschapbeveiliging.

 

Geanodiseerd aluminium bandmateriaal

Standaard wordt  gewerkt met geanodiseerd aluminium bandmateriaal van 70×0,3 mm, wat extra hoge eisen stelt aan de wijze waarop de apparatuur hiermee omgaat. Er wordt gewerkt met een opschuiflengte van 48 mm; uitgangspunt is een opschuif- en repeteernauwkeurigheid van 0,01-0,02 mm.  Aan de linkerzijde van de pers is een uiterst precies werkende Schaal tangenaanvoerapparaat gemonteerd, geschikt voor een maximale banddoorsnede van 200 vierkante millimeter.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven