Rijva levert drie perslijnen aan Van Walraven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rijva levert drie perslijnen aan Van Walraven

De lijnen worden ingezet voor onbemande productie van stalen pijpbeugels (foto: Van Walraven)

Van Walraven neemt dit voorjaar drie perslijnen in gebruik. Twee in Nederland en een in Tsjechië. Investeren in eigen persen is voor Van Walraven essentieel bij productontwikkeling. Van Walraven gekozen voor mechanische excenterpersen van het fabrikaat IMV. De perslijnen worden aan Van Walraven geleverd door Rijva uit Vaassen.

De levering van Rijva omvat de drie IMV persen die zijn voorzien van Dimeco aanvoerapparatuur (afwikkelen, richten, vervolgens de gebruikelijke bandlus en dan een rollen-aanvoerapparaat).Tevens levert Rijva aan Van Walraven voor bestaande persen een tweetal Dimeco aanvoerapparaten.

Een stempel met modulaire opbouw zoals Van Walraven gebruikt
Een stempel met modulaire opbouw zoals Van Walraven gebruikt

Topplayer

Peter Verkerk, ‘group manager innovation and technology’ bij J. Van Walraven Holding BV, legt uit wat de investeringsfilosofie is achter de twee nieuwe perslijnen die dit voorjaar bij de productie-BV in Mijdrecht in gebruik genomen worden. De derde perslijn wordt operationeel in de Tsjechische productievestiging van Van Walraven. ‘’Wij willen een topplayer zijn in de installatiemarkt’’.

Pijpbeugels

De lijnen in Mijdrecht worden ingezet voor onbemande productie van stalen pijpbeugels in het diameterbereik van 2” tot 6”. De lijn in Tsjechië krijgt een meer gevarieerd pakket werk: kleinere series, beugels met een andere maatvoering en ook andersoortig perswerk voor sanitaire toepassingen. Dit is mogelijk gelet op de lagere uurtarieven in Tsjechië.

Door het inpersen van ribbetjes wordt de sterkte en stijfheid van de beugel belangrijk verbeterd
Door het inpersen van ribbetjes wordt de sterkte en stijfheid van de beugel belangrijk verbeterd

Modulair

De kracht van Van Walraven blijkt in het gereedschapmagazijn in Mijdrecht. Voor het persen van pijpbeugels is een modulair gereedschapconcept ontwikkeld. Het slimme van Van Walraven is dat het modulaire gereedschapconcept het mogelijk maakt om op een stempelplaat op verschillende posities buig- en ponsgereedschap te plaatsen.

Binnenkort in Metaal Magazine in een artikel een reportage over Van Walraven. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven