Ga naar hoofdinhoud

Rijva installeert stansautomaat bij HGP

Voor de vervaardiging van nauwkeurige metalen onderdelen werd onlangs door Rijva te Vaassen een Mabu stansautomaat geleverd en geïnstalleerd bij HGP International te Duiven. Met deze compleet gereviseerde en speciaal voor HGP International aangepaste machine heeft men een nieuwe productielijn gerealiseerd.

VDB Dollwin ontwikkelde speciaal voor dit doel de gereedschappen. Er worden stempels gebruikt die producten met een nauwkeurige maatvoering afleveren. Mede dankzij deze bewerkingsgereedschappen zijn met de stanspers die Rijva leverde zo’n 90 slagen per minuut te maken. Bovendien is de standtijd aanzienlijke verbeterd. Terwijl de stempel voorheen na 100.000 slagen onderhouden moest worden, wordt nu een viervoudige standtijd van zo’n 400.000 slagen bereikt.

 

Rijva installeert stansinstallatie bij HGP

De stanspers beschikt over een perskracht van 500 kN, bij een slaglengte van 6-60 mm. Hij is uitgerust met een nieuwe Siemens PLC besturing en voorzien van een slagenteller, gereedschapsbeveiligingen en een Siegfried perskrachtmeetsysteem (foto: Rijva)

 

De productielijn is speciaal gemaakt voor een metalen veerelement wat waarborgt dat – ongeacht de waterdruk – altijd dezelfde hoeveelheid water afgegeven wordt. Dit component onderscheidt zich door twee kenmerken: een speciale vormgeving en een extra hoge nauwkeurigheid. Het veerelement komt voor in waterdruk-onafhankelijke doorstroombegrenzers, waarmee in veel situaties forse besparingen mogelijk worden gemaakt in drinkwaterkranen en -installaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven