RFA Robotloader met Bin-Picking op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RFA Robotloader met Bin-Picking op Metavak

Op de Metavak 2011 in Gorinchem presenteert RFA de nieuwe RFA Robotloader. De Robotloader bestaat uit een Kawasaki RS080N robot die de werkstukken direct uit een kist neemt. De robot heeft op deze manier een grote voorraad werkstukken die zonder tussenkomst van de operator direct vanuit de kist, randenpallet of gitterbox genomen worden

Bijzonder is dat er bij de opstelling die RFA tijdens de Metavak demonstreert op de beurs twee verschillende werkstukken in de kist liggen. Het RFA-Vision systeem herkent de werkstukken, sorteert deze en plaatst ze vervolgens in de juiste machine. De Robotloader is bovendien uitgerust met een grijper wisselsysteem. Ieder werkstuk heeft een eigen grijper.

 

Bin width =

Beide grijpers zijn dubbel uitgevoerd, waardoor de tijd die de robot nodig heeft om een bewerkt en onbewerkt werkstuk te wisselen minimaal is (foto’s: RFA)

 

Afbraamfrees

Om de flexibiliteit van een Robotloader te demonstreren is in de robotcel ook een afbraamfrees gemonteerd. De robot gebruikt op deze manier de bewerkingstijd van de machines nuttig: de bewerkte werkstukken worden dan afgebraamd. Aan de introductie van deze nieuwe Robotloader heeft RFA een beursactie gekoppeld. De eerste twee verkochte Robotloaders worden gratis uitgerust met Bin-Picking. Zie ook de video hieronder die de opstelling in actie toont:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven