Ga naar hoofdinhoud

RFA controleert kwaliteit met tweede camera

RFA introduceert volgende week tijdens de Metavak in Hardenberg een nieuwe functie van het vision-systeem. Door een tweede camera die voorzien is van een macrolens aan het vision-systeem te koppelen is RFA erin geslaagd de robot de werkstukken automatisch te laten controleren.

De robot houdt het werkstuk na het draaien of frezen bij de camera, waarna systeem controleert of bepaalde bewerkingen correct zijn uitgevoerd. De tweede camera kan ook gebruikt worden om het onbewerkte werkstuk te controleren of een klein detail zoals bijvoorbeeld een merkteken of een gaatje als referentie te vinden voor de juiste oriëntatie van het werkstuk bij het inzetten in de machine.

 

 RFA-Kawasaki Robotloader met RFA-Vision voor kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole met een tweede camera (foto’s: RFA)

 

Hoek van 45°

Een andere noviteit van RFA is het plaatsen van een Kawasaki RS010N robot onder een hoek van  45° op een console. Hierop is  ook een rasterplaat voor de werkstukken bevestigd. Door deze opstelling en het grote werkbereik kan de robot naast de deur van de draaibank geplaatst worden, zodat de toegang tot de draaibank vrij blijft voor de operator. De robot wordt bediend via een tablet-pc.

 

Tablet

Verder toont een Kawasaki RS006L Robotloader met een vision-systeem. Nieuw is dat de robot en het vision-systeem bediend worden vanaf een tablet-pc met aanraakscherm. Door gebruik te maken van een tablet-pc is het bedienen en programmeren van de robot en het vision -systeem vereenvoudigd. De operator traint het RFA-Vision systeem snel door via het aanraakscherm een eenvoudig interactief menu te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven