Renishaw XR20-W kalibreert eenvoudig • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Renishaw XR20-W kalibreert eenvoudig

De Renishaw XR20-W roterende as kalibrator, geïntroduceerd op de EMO 2011, beschikt over speciaal ontwikkelde lager- en encodertechnologie in combinatie met Bluetooth communicatietechnologie. Deze biedt daardoor meer gebruiksgemak en flexibiliteit bij het ijken van spindels en andere aangedreven assen van metaalbewerkingsmachines. Door het speciale ontwerp is de XR20-W lichter en compacter ten opzichte van de voorganger RX10.

Een aparte montageplaat maakt een snelle en eenvoudige montage en centrering mogelijk. Tevens worden er door Renishaw diverse adapters geleverd voor de hoofdunit zodat deze op verschillende draaitafels en assen, maar ook op klauwplaten en spindels van draaibanken gemonteerd kan worden. De XR20-W roterende as kalibrator, met een eigen massa van slechts 1,2 kg, heeft ingebouwde retro-reflectoren, met aparte uitlijning op de achterzijde van de reflectorbehuizing. Samen zorgen deze eigenschappen voor een snellere set-up en het minimaliseren van uitlijnfouten die op zich weer kunnen leiden tot meetfouten.

 Renishaw XR20-W op EMO 2011

Tijdens de EMO liet Philippe Reinders Folmer van Renishaw Benelux, zien hoe de XR20-W gemonteerd wordt (foto: Paul Quaedvlieg)

 

De nieuwe unit wordt gevoed door oplaadbare lithium batterijen, die samen met de Bluetooth technologie, zorgen voor een volledig draadloze bediening. Er wordt nieuwe software meegeleverd die een snelle instelling en het verzamelen van gegevens mogelijk maakt. De software maakt gebruik van een nieuwe lay-out. Deze toont grafische beelden met vooraf ingestelde sjablonen voor de meest voorkomende ISO en ASME testen en is vereenvoudigd qua schermopties. Samen met de functie ‘automatische kalibratie’ kunnen zelfs minder ervaren gebruikers snel aan de slag.

 

Renishaw XR20-W

De XR20-W roterende as kalibrator is compatibel met de Renishaw XL-80 lasersysteem. Compatibiliteit met USB-versies van Renishaw ML10 laser systeem zal binnenkort beschikbaar zijn (foto: Renishaw)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven