Ga naar hoofdinhoud

Renishaw gaat selectief lasersmelten

Renishaw toonde op de EMO in Hannover de nieuwste machine voor het selectief lasersmelten. De SLM250 machine werkt volgens een nieuw ontwikkeld proces voor additief vervaardigen, waarmee via een krachtige laser via fibers direct vanuit 3D-CAD bestand vaste metalen onderdelen te maken zijn.

Met de SLM250 van Renishaw worden onderdelen opgebouwd in lagen van 20 tot 100 micron uit fijne metaalpoeders die volledig gesmolten worden in een strikt gecontroleerde atmosfeer. De selectieve lasersmeltmachine heeft een vacuümkamer die gevuld kan worden met argongas om zodoende een zuivere atmosfeer te krijgen met zo min mogelijk zuurstof. Dit is cruciaal als er een product wordt opgebouwd uit titaanpoeder. Maar het is ook mogelijk om minder reactieve materialen onder stikstof te laten opgroeien.

 

Selectief lasersmelten Renishaw

Op de EMO 2011 werden onder andere deze metalen producten getoond die met de SLM250 zijn gemaakt (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

De machine beschikt over een extern poedermagazijn dat bijgevuld kan worden, terwijl de machine aan het opgroeien is. Niet gebruikt materiaal dat overblijft na het opgroeien, wordt gezeefd en weer hergebruikt. De SLM250 heeft een eenvoudige gebruikersinterface via een touchscreen. De machine kan producten opbouwen met maximale afmetingen van 250 mm bij 250 bij 300 mm (X,Y,Z) waarbij optioneel de Z-as is te vergroten tot 360 mm voor nog hogere producten.

 

Een productontwerp wordt als CAD-ontwerp in speciale software van Materialise of Marcam Autofab geladen. Herstellen van eventuele fouten, labelling, het maken van ondersteuningen of oriëntatie van het product worden in deze software ingesteld. Ook kunnen hier nog de proces- en scanningparameters worden aangepast. Momenteel kunnen met de SLM machines van Renishaw de volgende materialen gebruikt worden: roestvast staal 316L en 17-4PH, H13 gereedschapsstaal, aluminium Al-Si-12, titaan CP, Ti-6Al-4V en Ti-6Al-7Nb, kobaltchroom (ASTM75), Inconel 718 en 625.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven