Rena Maasbree begint ‘lageloon-land’ offensief (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rena Maasbree begint ‘lageloon-land’ offensief (met film)

Rena, een non-ferro metaalgieterij in het Noord-Limburgse Maasbree, is een van de genomineerden voor de ESEF Engineering Award 2006. Het bedrijf heeft een nagenoeg onbemande geautomatiseerde CNC bewerkingscel in bedrijf genomen die hoofdzakelijk bestaat uit standaardonderdelen. Hiermee blijven de klanten van Rena, vanwaar 70% afkomstig uit de automotive en motorenindustrie, hun werk uitbesteden in Nederland.

Volgens Herman Gorree, sales & projectmanager van Rena, is Rena een van de weinige gieterijen in Nederland die over een geautomatiseerde CNC-bewerkingscel met robotbelading en vision-systeem beschikt. “Wij noemen het zelf een Rena-cel. Hij bestaat uit een snelle Chiron DZ15W 2-spillige CNC-bewerkingsmachine met draaitafel, een Kawasaki industriële robot en een op maat gemaakt toevoersysteem inclusief Cognex camerasysteem. De principewerking op zich is vrij eenvoudig. Een operator legt de producten willekeurig op een aanvoerband. De camera van het vision-systeem kijkt hoe de producten op het einde van de band liggen. De gegevens van het product (ligging, oriëntatie) worden doorgegeven aan de robotbesturing. De robot pakt het desbetreffende product op en plaatst dit in de spanmallen van de CNC-bewerkingscentrum.”

De product specifieke spanmallen staan in de Chiron op een grote draaitafel. Zodra de robot de producten heeft geplaatst roteert de draaitafel 180 graden, waardoor de nieuwe producten in het bewerkingsgedeelte komen. De bewerkte producten die klaar zijn komen nu weer in het bereik van de robot. Afhankelijk van het product en de bewerkingen, plaatst de robot de producten in een tussenstation of direct in een kunststof bak voor producten die klaar zijn.

Flinke kostenbesparing

Rena behaalt met de nieuwe bewerkingscel een aanzienlijke kostenbesparing. Gorree legt de kosten uit van de automatische bewerkingscel aan de hand van een voorbeeld: ”De Rena-cel bewerkt 58 bepaalde producten per uur, hetgeen bij 50.000 stuks per jaar uit zou komen op 909 machine-uren. Een operator hoeft hier alleen maar op geregelde tijden de aanvoerband te vullen met producten en de bakken met bewerkte producten weg te halen, wat neerkomt op 142 manuren. De machine-uren van de Renacel hebben we gecalculeerd op 50 euro per uur, en de manuren op 35 euro per uur. Daarmee komen de productiekosten uit op 50.450 euro. De besparing bij één bepaald product komt dus al uit op 90.890 euro.”

Nu draait de bewerkingscel mee in een twee-ploegendienst, maar gaat straks over in een drie-ploegendienst en wordt het uiterste uit de Renacel gehaald. Dankzij de ontwikkeling van de bewerkingscel heeft Rena drie contracten gekregen voor de levering van diverse onderdelen, waarbij de klant ook offertes had gekregen van een bedrijf uit een lageloon-land. Zoals het er nu naar uitziet wordt er dankzij de Rena-cel zo’n 1.280.000 euro extra omzet gegenereerd per jaar met een mogelijke looptijd van 10 jaar, met recht een ‘lageloon-land offensief’.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven