Ga naar hoofdinhoud

Remmert levert plaatmagazijn op maat

Producent van magazijntechniek Friedrich Remmert GmbH te Löhne, Duitsland, heeft aan centrifugeproducent Andreas Hettich GmbH in het Duitse Tuttlingen een stellingmagazijn met compacte transportwagen geleverd. Het magazijn is direct gekoppeld aan twee plaatbewerkingsmachines en compleet op maat gemaakt.

Een van de magazijn- en productiehallen van Hettich is met een hoogte van slechts 3,80 m veel te laag voor standaardapparatuur voor het automatisch bedienen van de stellingen in het magazijn. Het door Remmert geleverde plaatmagazijn, dat direct gekoppeld is aan de beide plaatbewerkingsmachines levert Hettich een tijdbesparing van meer dan 40% bij de materiaaltoevoer.

 

Remmert plaatmagazijn bij Hettich

Het Remmert magazijn is compact en op maat gebouwd (foto’s: Remmert)

 

Het materiaal wordt momenteel bevoorraad in 180 cassettes met elk drie ton nuttige last. Aan het magazijn zijn een Bystronic Byspeed 3015 lasersnijmachine en een Amada Vipros 380 King aangesloten. Een tafelschaar wordt van een aanvullend uitlaadstation met de hand van plaatmateriaal uit het automatische magazijn voorzien. Bij dit project wordt de Remmert software PRO WMS Enterprise toegepast. De oplossing is een procesgeoriënteerde logistiek-software, die alle magazijn- en bewerkingsprocessen coördineert. De optimale volledige benutting van de CNC machines en een goed samenspel van alle arbeids- en processtappen zijn zo gewaarborgd.

 

60 procent minder vloeroppervlakte

Een evenzeer doorslaggevende reden voor de keuze voor Remmert was dat er al uitgebreide ervaring was met het toegepaste nestprogramma ActCut van Alma en kon het systeem heel eenvoudig via een bestaande standaardinterface aan Pro WMS Enterprise aansluiten. In het 150 vierkante meter grote en slechts 3,80 meter hoge magazijn worden 60 verschillende plaatsoorten in uiteenlopende kwaliteiten en afmetingen bevoorraad. In vergelijking met de eerdere opslag in handbediende stellingen bespaart Hettich ongeveer 60 procent van de benodigde vloeroppervlakte van het magazijn. Behalve de plaatdelen van klein tot groot formaat worden in het plaatmagazijn ook geknipte plaatstukken met dikten tot 20 mm tijdelijk opgeslagen.

 

Friedrich Remmert GmbH wordt in Nederland vertegenwoordigd door F. Hoffmann B.V. te Zwijndrecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven