Remmert en WiCAM bundelen krachten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Remmert en WiCAM bundelen krachten

Matthias Remmert, Timo Eigenblut en Stephan Remmert (v.l.n.r.) (foto: Remmert).

Remmert, expert in geautomatiseerde opslagsystemen, gaat samenwerken met softwareproducent WiCAM. Met de strategische samenwerking ontwikkelen en realiseren zij totaalconcepten met het oog op een volledig geautomatiseerde onderdelensortering bij metaalplaatverwerking. Remmert levert de machinecomponenten, WiCAM de software.

Het doel van de samenwerking is om bedrijven uit de metaalplaatverwerkingsbranche op maat gemaakte intelligente automatiserings- en intralogistiek-oplossingen aan te bieden. “Uniek hieraan is dat deze oplossingen direct te koppelen zijn aan het bestaande Enterprise Resource Planning (ERP-)systeem van het bedrijf”.

Proces vereenvoudigd

Een centrale toepassing zorgt daarbij voor de overkoepelende besturing van het gehele systeem. Door de ontwikkeling van gestandaardiseerde interfaces voor ERP-, productieplanning- en controlesystemen, en de standaardisering van de informatiestroom in alle betrokken programma’s, wordt het gehele proces vereenvoudigd. De kosten van de projectplanning voor de klant worden zo aanzienlijk verminderd.

Een centraal contactpersoon bij de technische uitvoering van Remmert ondersteunt bovendien de centrale overlegprocedures. Als er hogere eisen aan het systeem worden gesteld, kunnen de installatie en software modulair verder worden uitgebreid.

‘Hogere procesbetrouwbaarheid’

“Onze klanten profiteren van een meetbare toename in productiviteit en efficiëntie dankzij de expertise van onze samenwerking”, zegt WiCAM-directeur Timo Eigenblut. “Bovendien worden ze tijdens het project ondersteund door twee competente contactpersonen, die elk professionals in hun eigen domein zijn. Onze gebruikers profiteren daarbij extra van een hogere procesbetrouwbaarheid.”

“Met Remmert en WiCAM hebben twee bedrijven die internationaal georiënteerd zijn, de handen ineengeslagen om geavanceerde totaalconcepten voor de materiaalstroom na te streven”, zegt Stephan Remmert, directeur van Remmert.

‘Nog betere service’

Daarbij staat de focus op het gebruik van synergie centraal, stelt hij. “Klantoplossingen en projecten die al gezamenlijk met succes werden gerealiseerd, vormen daarbij de basis voor verdere succesvolle samenwerking. Zo kunnen wij onze klanten een nog betere service bieden voor een uniforme materiaalstroom met toekomstzekerheid.”

De samenwerking werd tijdens de Blechexpo al bezegeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven