Reis programmeert met Tablet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Reis programmeert met Tablet

Reis Robotics presenteerde op de beurs Automatica in München de nieuwe generatie robotbesturing RobotStar VI met het innovatieve teachpanel ‘ReisPad’ in Tablet-formaat. De programmeur werkt met een gebruikersinterface zonder toetsen en schakelaars.

Intuïtieve bediening is mogelijk door aanraakgevoelige (haptische) elementen op het scherm. Verdere heeft de ReisPad een groot krasvast 10.4″-multi touch-display, een lage massa, BalancedUse voor rechts / links bediening, SharePad voor gebruik met meerdere robots en WirelessTeach. Alle functies, behalve voor noodstop en instemming, zijn via de touchscreen te activeren. Het bedienvlak kan aan specifieke taken en wensen aangepast worden. Reis Robotics garandeert altijd een veilig functioneren van de robotinstallatie door middel van ReisSafetyController.

 

reisPad width =

De bediening van de nieuwe ReisPad is gebaseerd op de populaire tablet-pc’s (foto: Reis Robotics)

 

“De gebruikersinterface is individueel te configureren zonder hardware schakelaars – behalve noodstop”, zegt Franz Som, leider van de ontwikkelingsafdeling bij Reis Robotics. “Alle noodzakelijke besturingselementen bevinden zich aan drie zijden van het display.” De posities van de bedienelementen zijn door middel van tactiele markeringen op de rand van de behuizing blind te voelen. Besturingselementen, welke afhankelijk zijn van de toepassing, worden weergegeven op de vrije rand van het display. “De bedienhiërarchie heeft nooit meer dan twee niveaus, zodat de gebruiker altijd het overzicht behoudt.”

 

Sneller programmeren

Tests hebben aangetoond dat het programmeren met de ReisPad liefst 30% sneller gaat. Uitzonderlijk is ook de mogelijkheid de robot door het plaatsen van virtuele schuifregelaars, trackballs en handwielen te bewegen. Een ReisPad kan worden gebruikt voor een onbeperkte aantal robots omdat het aan een netwerk te koppelen is. Optioneel bied Reis Robotica met WirelessTeach een WLAN-versie aan. Op de ReisPad is de gehele documentatie van de installatie en de contextgevoelige hulp uit het netwerk te bekijken. Reis Robotics wordt in Nederland vertegenwoordigd door Exner Ingenieurstechniek in Druten.

 

Op de volgende video is meer te zien over de werking en mogelijkheden van de ReisPad:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven