Reinders Folmer: ''metaal schuchter met additive manufacturing'' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Reinders Folmer: ”metaal schuchter met additive manufacturing”

“Renishaw telt zestien productdivisies en het 3D- printen past goed binnen ons pakket als aanvulling voor de metaalindustrie die wij willen bedienen”, aldus Philippe Reinders Folmer, directeur van Renishaw Nederland (foto: Michel Zoeter)

Hoewel binnen de metaalwereld vooral bekend als leverancier van meetgereedschappen, is ook Renishaw al enige tijd actief op het gebied van additive manufacturing. Sinds de EMO 2011 brengt het bedrijf de AM250 op de markt, voor het 3D-printen van metalen.

“3D- printen past goed binnen ons pakket als aanvulling voor de metaalindustrie die wij willen bedienen”, aldus Philippe Reinders Folmer, directeur van Renishaw Nederland. “We kennen de gebruikers en beschikken over een brede kennis van metalen.”

metaalindustrie noemt hij ''schuchter'' als het gaat om de bereidheid om in deze nieuwe mogelijkheden van additive manufacturing (foto: Renishaw)

Miniatuurscheepjes ter grootte van 5 mm vervaardigd op de AM250 van Renishaw. Dit ter illustratie van de fijne structuren die mogelijk zijn (foto: Renishaw)

Inmiddels zijn vier machines geïnstalleerd, alle in België. De Belgische voortvarendheid is volgens Reinders Folmer vooral te danken aan de voortrekkersrol van de KU Leuven. De Nederlandse metaalindustrie noemt hij ”schuchter” als het gaat om de bereidheid om in deze nieuwe mogelijkheden van additive manufacturing te investeren.

Als aanvulling op de AM250 heeft Renishaw onlangs het EVO Project voorgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven