Regelgeving moet beter aansluiten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Regelgeving moet beter aansluiten

De overheid moet regelgeving beter laten aansluiten op de bedrijfsvoering van bedrijven in de metaalsector. Regels zijn te complex en veranderen ook te vaak. Dit leidt ertoe dat zelfs de uitvoerders van het beleid niet precies weten welke regels van toepassing zijn op metaalbedrijven.

De overheid kan regeldruk en irritatie verminderen door rekening te houden met de bedrijfsvoering van ondernemingen. Dit leidt niet alleen tot meer draagvlak voor die regelgeving maar vooral ook tot een betere naleving. Conclusies uit het advies ‘Regels in bedrijf: sectorscan metaal’ dat Jan ten Hoopenop vrijdag 15 maart 2013 heeft overhandigd aan minister Kamp van Economische Zaken. Als bijlage het advies:

 

pdf bestand  Actal Rapport Sectorscan

 

FME

FME kan zich volledig vinden in het Actal-advies ‘Regels in bedrijf: sectorscan metaal’, dat vandaag is verschenen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Regeldruk is voor de ondernemers in de technologische industrie al jaren een van de grootste ergernissen. Zij zien de enorme hoeveelheid ondoorzichtige regels en alle administratieve rompslomp die daarmee gepaard gaat als een belangrijke groeibelemmering.  Met dit advies moet de minister aan de slag om nu eindelijk de belofte waar te maken dat de regeldruk wordt verminderd. We mogen niet vergeten dat het de bedrijven zijn die ons land uit de crisis moeten halen.”

 

Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is zeer ingenomen met het Actal-rapport ‘Regels in bedrijf: sectorscan metaal’. Actal, het adviescollege toetsing regeldruk, concludeert dat regelgeving belemmeringen veroorzaakt voor de bedrijfsvoering van metaalbedrijven. Het gaat hierbij vooral om de onderwerpen ruimtelijke ordening, milieu, veiligheid, arbeidsomstandigheden en financiële administratie. Metaalunie vindt dat nu de regering aan zet is en gaat er vanuit dat de verantwoordelijke ministers de adviezen zullen opvolgen, de 35 door ondernemers aangedragen knelpunten erkennen en deze daarna zo snel mogelijk zullen oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven